Sosyal medya hesabından Suriyeli sığınmacılara ilişkin açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Sağlıklı şartlarda gidecekler, tüm adımlar hazır. İktidarımızda bu sürecimiz 2 senede tamamlanacak. Bu şartlar da AB fonlaması ile bizim garantörlüğümüzde oluşturulacak” dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 700 bin Suriyeli bebeğin dünyaya geldiğini belirtti, bebeklere uzun ömür diledi.

Suriyeli sığınmacılar meselesine ülkenin geleceği gözüyle baktıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Her milletin en büyük zenginliği bebekleridir. Bu bebekler de yıkık dökük Suriye'nin zenginliğidir" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu paylaşımların da şu ifadelere yer verdi.

Sağlıklı şartlarda gidecekler, tüm adımlar hazır. İktidarımızda bu sürecimiz 2 senede tamamlanacak. Bu şartlar da AB fonlaması ile, bizim garantörlüğümüzde oluşturulacak. Davul zurna ile gidecekler.

Suriye'nin yeniden ayağa kalkması için, evlatları vatanına dönmelidir. Ancak hep söyledim yine söyleyeceğim, ucuz bir ırkçı tavırla değil, düzgün, devlet aklıyla yapılacak iştir bu.

700 bin Suriyeli bebek doğmuş ülkemizde. Allah uzun ömürler versin hepsine. Biz meseleye ülkemizin geleceği gözüyle bakıyoruz. Evet, her milletin en büyük zenginliği bebekleridir. Bu bebekler de yıkık dökük Suriye'nin zenginliğidir.

Editör: TE Bilisim