• 425 SPORCU DOĞANIN İÇİNDE TARİHE KOŞTU
  • KİLİKYA ULTRA MARATONU TAMAMLANDI
  • DERECEYE GİREN SPORCULARA ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ
  • TOK: “TÜM SPORCULARIMIZI TEBRİK EDİYORUM”
  • GÖKAYAZ: “COŞKULU BİR MARATON SÜRECİ YAŞADIK”
  • “BÜYÜKŞEHİR BU ORGANİZASYONLARI İYİ YAPIYOR”

Doğanın içinde tarihe koş’ mottosuyla 5 farklı kategoride gerçekleşen maratonda ter döken 425 sporcu; tarih, doğa ve sporu bir arada yaşadı.

Olcay Tok: “Önemli olan bu güzel doğa içinde koşuyu bitirmekti”

 Maratonun ardından gerçekleşen ödül töreninde tüm sporcuları kutlayarak sözlerine başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, “Ben katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum. Esas olan yarışmadan ziyade, bu güzel doğa içerisinde ve tarihi yerlerimizde koşuyu bitirmekti. Hepinizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Serdal Gökayaz: “Gelecek sene daha geniş katılımlı bir organizasyon yapacağız”

3 gün süren etkinliklerin büyük bir coşku ile tamamlandığına dikkat çeken Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz ise, “Bizler de çok mutluyuz. 3 günlük maraton süreci, çok coşkulu bir şekilde geçti. Umuyoruz ki gelecek sene daha geniş bir katılımla, daha coşkulu bir şekilde bu organizasyonu yapacağız. Katılan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu anlamda, kazanan ve başarılı olan sporcularımızı da tebrik ediyorum” diye konuştu.

425 SPORCU DOĞANIN İÇİNDE TARİHE KOŞTU  (1)

“İlk defa yapılmasına rağmen, çok profesyonelce hazırlanmıştı”

 Kilikya Ultra Maratonu’nda en uzun parkur olan 54K’da 1. Olan Şakircan Faizulloev,  “Çok zor bir parkurdu. Bu parkuru uzun zamandır bekliyordum. Yokuşlar, inişler, çok hatırda kalacak olan bir parkur oldu. Organizasyon mükemmeldi, bir eksiklik bulamadım. Mersin’deki bütün yarışlara katılmak istiyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu tür organizasyonları çok güzel yapıyor” dedi.

Aynı parkuru kadınlar kategorisinde 1. tamamlayan Halide Kaya ise, “İlk defa yapılan bir organizasyon olmasına rağmen, çok profesyonelce hazırlanmıştı. Değişik tarihi ören yerlerinden geçtik. Gerçekten çok güzeldi. Özellikle 50 km’den sonra yorgunluk had safhadaydı, ama deniz kıyısından çok güzel yerlerden geçtik, onlara bakmaya doyamadım. Şimdi yorgunluk falan kalmadı” dedi. 

Erkekler 33K 1.’si Şahap Dede, parkurun değişken olmasının çok güzel olduğunu belirterek, “Sürekli yeni bir şeylerle karşılaşıyorsunuz; su parkuru, kayalık, limon bahçeleri olsun… Daha önce Likya, Uludağ ve Kapadokya’ya katılmıştım. Her birinin patikası parkuru farklı, ama ilk defa yapılan bir organizasyona göre çok güzel” diye konuştu.

Kadınlar 33K 1.’si olan Anastasia Nikoleva, “Manzara çok güzeldi, bütün organizasyondan çok memnunum. İlk defa burada ultra maratona katılıyorum. Mersin çok güzel, Başkana teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

425 SPORCU DOĞANIN İÇİNDE TARİHE KOŞTU  (6)

“5 kategoride dereceye giren isimler belli oldu”

Yapılan yarışlar neticesinde 7K Erkekler Genel Klasmanda Rıdvan Aykul 1. , Fahrettin Çakay 2. , Derya Yalgın 3. olurken, 7K Kadınlar Genel Klasmanda Aybüke Bozkurt 1. , Sinecan Uğur 2. , Esra Uygun 3. oldu.

15 K Erkekler Genel Klasmanda Koray Het . , Denis Kochenkov 2. , Kaplan Can Tan 3. Olurken, 15K Kadınlar Genel Klasmanda Fatma Taş 1. , Burcu Çinçin 2. , Gülhan Gözde Koçu 3. oldu.

33K Erkekler Genel Klasmanda Şahap Dede 1. , Erdoğan Özkan 2. , Sertaç Yazar 3. olurken, 33K Kadınlar Genel Klasmanda Songül Berikol 1. , Feride Bilir 2. , Tuğba Hunili 3. oldu.

33K Takımlar yarışında Anastasia Nikolaeva-Dimitri Malichev-Mehmet Kelleözü 1. , Levent Oral-Faruk Nazlı-Tuğba Budakoğlu 2. , Evgenia Safanova- Alexsei Goroshandki-Evgeni Igoshin 3. oldu.

54K Erkekler Genel Klasmanda Şakircan Faizulloev 1. , Suat Azer 2. , Volkan Murat Uzun 3. olurken, 54K Kadınlar Genel Klasmanda Halide Kaya 1. , Sevinç Süseli 2. ,  Çağdaş Özer 3. oldu.

425 SPORCU DOĞANIN İÇİNDE TARİHE KOŞTU  (3)

Dereceye giren sporculara ödülleri; Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın ve Erdemli Koordinasyon Müdürü Vedat Uzunbağ tarafından takdim edildi.

Editör: Güven BOĞA