Ukraynalı Tarı ÇGC’den yardım istedi

Ukrayna - Türkiye Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İrem Tarı, eşini öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kırgız asıllı Venera Karakuş’a haksızlık yapılmaması için Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret ederek Başkan Cafer Esendemir’den yardım istedi.

Aslen Ukraynalı olduğunu ancak Adana’ya gelerek bir Türkle evlenip üç çocuk dünyaya getirdiğini belirten Ukrayna – Türkiye Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İrem Tarı, gazeteci Ufuk Tekin’le birlikte ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti. Eşi Mehmet Karakuş tarafından şiddet gördüğü için boşanma davası açan ve uzaklaştırma kararı da alan Kırgız asıllı Türk vatandaşı Venera Karakuş’un yaşadığı dram hakkında bilgi veren İrem Tarı, “Haksızlığa karşı çıkma ve kadın dayanışması adına hareket ettiklerini” belirterek ÇGC Başkanı Esendemir’e şunları anlattı:

“KENDİNİ SAVUNDU, ÖLDÜRMEDİ”

“Eşi Mehmet Karakuş’un uyguladığı şiddete ve aşağılamaya daha fazla dayanamadığı için boşanma davası açmak zorunda kalan Verena Karakuş, evine sık sık gelip kendisini taciz eden kocası hakkında birkaç kez uzaklaştırma kararı da aldırmıştı. Ancak ayrılmak istediği kocası, 19 Haziran günü eve zorla girerek Verena’yı defalarca bıçaklamış, aldığımız bilgilere göre o sırada elindeki bıçak kendi elini kesmiş ve kan kaybından ölümüne yol açmış. Verena hanımın, eşini öldürmeye kastettiğine dair bir bulgu yok, olması da mantıksız; çünkü eve zorla giren ve elinde bıçak olan Mehmet Karakuş. Verena çocuklarının babasından ayrılmak istedi, kendini savundu, öldürme kastı ve teşebbüsü yoktu.”

“BİZ SADECE ADALET İSTİYORUZ”

Çeşitli kadın örgütleri ve başta Adana Barosu olmak üzere sivil toplum kuruluşlarıyla da görüşmek istediklerini belirten İrem Tarı, “Çukurova Gazeteciler Cemiyeti bu olayı A’dan Z’ye incelediğinde Verena Karakuş’un haksız yere tutuklandığını, öldürme kastı olmadığını, öldürülmek istenirken kendisini savunduğunu ve bıçağı kullanan kocası olduğunu, kocasının kendi elini keserek kendi ölümüne sebep olduğunu görecektir” dedi. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, gerekçesi ne olursa olsun kadınlara yönelik her türlü şiddetin karşısında olduklarını belirtirken “ÇGC merkezi ve lokalini tüm kadın örgütleriyle birlikte kullanabilirsiniz. Yeter ki adalet olsun, yeter ki haklı olun” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim