Kızıltepe Demokrasi ve Emek Platformu; Mardin'de STK'lara ve Siyasi Partilere yönelik yapılan gözaltıları kabul etmiyoruz.

Kızıltepe Demokrasi ve Emek Platformu; “27 Kasım'da Mardin'de sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve daha önce Kızıltepe Eğitim-sen baş temsilciliği yapan KHK'lı üyemiz, Genel Merkez yöneticimiz Hamit Güngör gözaltına alınmıştır. Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; hukuki olmaktan çok, siyasi amaçla gerçekleştirilen haksız gözaltı ve gözaltılara son verilmeli, hukuksuz şekilde gözaltına alınan bütün arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır.”

Kızıltepe Demokrasi ve Emek Platformunun konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

İktidar, uzun süredir siyasallaşan yargı ve kendisine bağlı emniyet güçleri aracılığıyla, karşısında tehdit olarak gördüğü herkesi, her kurumu hedef haline getirmeyi ve itibarsızlaştırmayı temel politika olarak benimsemiştir.

Sırf iktidar politikalarına ters düştüğü için çerçevesi Anayasa, yasalar ve uluslararası sözleşmelerle çizilmiş olan sendikal eylem ve faaliyetler, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındaki sosyal medya paylaşımları sık sık soruşturma konusu yapılmaktadır.

Bu şekilde temel insan hakları yok sayılarak KESK’e bağlı sendikaların üye ve yöneticilerine yönelik olarak sayısız soruşturma, sürgün, gözaltı ve tutuklama gerçekleştirilmiştir. Bağlı sendikalarımızın yönetici ve üyelerinin işyerlerinde ve alanlarda engelleyemedikleri mücadelesini yıpratmayı hedefleyenler, bu mücadelenin önünü kesmek için emniyetiyle, yargısıyla el ele vererek elindeki bütün olanakları kullanmaktadır.

Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış olan toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkımız Valilik kararlarıyla  hukuksuzca  gasp edilmektedir. Bu yasakçı ve antidemokratik uygulamalar; topluma ekonomik ve siyasal krizlerden başka bir şey veremeyen, giderek gücünü ve meşruiyetini kaybeden tek adam rejiminin uluslararası hukuktan da uzaklaşarak, her geçen gün büyüyen sendikamızı demokratik kitle örgütlerini ve demokratik siyaset kurumlarını bastırma ve sindirme yönelimidir.

Üye ve yöneticilerimizi sendikal faaliyetleri nedeniyle suçlu gösterme gayreti içinde olanlar, sendikaların nasıl kurumlar olduğunu ve nasıl işlediğini çok iyi bilmelerine rağmen, hukuk dışı ve zorlama yorumlarla suç ve suçlu yaratmaya çalışmaktadır.

Bunun son örneği Mardin'de  yaşanmış, EĞİTİM SEN Merkez Denetleme Kurulu  yedek üyesi ve geçmiş dönem Eğitim Sen Kızıltepe Baş Temsilciliği  yapmış olan  Hamit Güngör arkadaşımız  27.11.2021 tarihinde bir sabaha karşı operasyonuyla evinde arama yapılarak gözaltına alınmıştır.

Yapılan gözaltı operasyonlarında sadece yöneticimiz Hamit Güngör değil, Sivil Toplum Örgütü Üye ve Yöneticileri, Siyasetçiler,Sanatçılar, Belediye Meclis üyeleri ve Barış annelerinden oluşan 45 kişi gözaltına alınmıştır.

Biz tüm bu kurumlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu buradan belirtmek istiyoruz.

Diğer birçok gözaltı ve tutuklama operasyonunda olduğu gibi bu kez de gelecekten kaygı duyan, hak ve çıkarları için mücadele etmekten başka çıkar yol görmeyen tüm mücadeleci kesimlerine yönelik açık bir gözdağı ve meydan okuma amaçlanmaktadır.

Sendikal eylemlerin tamamen siyasi baskı ve yönlendirmelerle suç kapsamında değerlendirilmesi anti demokratik bir tutum olduğu kadar, gücünü yasalardan alması gerekenlerin hukuku ayaklar altına alması anlamına gelmektedir.

Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki, sendikalarımız üzerlerindeki bütün baskı ve sindirme politikalarına rağmen, yıllardır savunduğumuz ilke ve değerlerin rehberliğinde fiili ve meşru mücadelesine devam edecektir.

Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; hukuki olmaktan çok, siyasi amaçla gerçekleştirilen haksız gözaltı ve gözaltılara son verilmeli, hukuksuz şekilde gözaltına alınan bütün arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır.

Kızıltepe Demokrasi ve Emek Platformu

Editör: TE Bilisim