Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sultandağı İlçesine bağlı köylerde çiftçilerin sorularını yerinde dinledi. Köksal, "Perişan olan çiftçilerimiz tarımı terk etmeye başladı. Çiftçinin hali ne olacak. Çiftçi ekmezse hepimiz aç kalırız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, beraberinde CHP Sultandağı İlçe Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız, Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal ve İlçe Kadın Kolları Başkanı ile birlikte sosyal mesafe kurallarına titizlik göstererek Sultandağı İlçesi ile ilçeye bağlı Üçkuyu, Karakışla, Karapınar, Çukurcak ve Taşköprü köylerini ziyaret ederek köy halkının sorunlarını yerinde dinledi.

AFYONKARAHİSAR'IN DÖRT BİR TARAFINDA ÇİFTÇİNİN SORUNU AYNI...

İlk ziyaretini CHP Sultandağı İlçe Başkanlığına gerçekleştiren Milletvekili Köksal, partililerle birlikte gündemi değerlendirdi. Daha sonra İlçeye bağlı köyleri ziyaret ederek vatandaşları dinleyen Köksal, "Afyonkarahisarımızın tüm sıkıntılarını yerinde tespit edip hassasiyetle çözümü için partililerimizle birlikte çalışıyoruz. Beraber gidip yerinde gerekli tespitleri ve çalışmaları yapıyoruz. Ben bu sorunları Meclis kürsüsüne taşıyorum. Küresel ısınma, iklim değişikliği gibi nedenlerle yağışların zamanında olmaması, yeterli olmaması yüzünden bu yıl ciddi anlamda tarlalarda verim kaybı yaşandı. Kuraklık yüzünden ekinler bu yıl başak veremedi, kurumaya yüz tuttu. Çiftçilerimizde ekinlerini biçip hayvanlarına yem olarak kullanmak zorunda kaldı. Afyonkarahisar'ın her bölgesinde çiftçinin derdi aynı. Yemin çuvalı 160 lira, sütün tavsiye edilen satış fiyatı 2 lira 80 kuruş ama sütü 2 lira 80 kuruşun çok altında rakamlarla satan çiftçilerimiz var. Çiftçi hayvanına yem alamaz durumda. Türkiye'de en pahalı mazotu kullanan Türk çiftçisidir. Elektrik keza cep yakıyor. Bu giderlerin yanı sıra çiftçimizin sondajı yoksa sulama yapamamışsa yağışların yetersizliğinden ekinleri kurudu. Sultandağı, Dinar, Dazkırı, Başmakçı, Evciler, Şuhut, Sandıklı ilçelerimizde birçok ekin susuzluk yanmış durumda." ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİ TOHUM, GÜBRE VE MAZOT DESTEĞİ BEKLİYOR

Çiftçilerin tohum, gübre ve mazot desteği beklediklerinin önemle altını çizen Köksal, "AKP iktidarı yandaş müteahhitlere bunca zamandır ödediği Hazine garantileri yerine bir kez de çiftçiye para ödesin. Çiftçilerimizin zararını karşılasın, elinden tutsun. Sulama yapılamayan yerlerde yağışların da yetersizliğinden maalesef bu yıl ekinler kurudu. Geçtiğimiz günlerde Dinar İlçemize bağlı köylerde de çiftçilerimizde bir araya geldim. Çobansaray, Alacatlı, Akgün, Karakuyu, Akçaköy, Burunkaya, Gökçeli, Çapalı, Eldere ve Dombay Ovasının köylerinde de durum aynı tüm ekinler kurumuş. Yağışların olmaması, yetersiz veya az olması elbette Allah'tan ancak yağış olmamasına rağmen elinizde bir su kaynağı varken o kaynaktan çiftçiyi yararlandıramıyorsanız o zaman kuraklık kader olmaktan çıkıyor. Bu durumda kuraklık kader değil. Kuraklıkla mücadele için ciddi bir eylem planı yapılması gerekiyor. AKP’li Milletvekilleri seçim dönemi verdikleri sözlerin maalesef arkasında durmuyorlar. Dinar'da olduğu gibi Sultandağı ilçemizin köylerinden de Afyonkarahisarlı bütün Milletvekillerimize sesleniyorum; Çiftçilerimize vermiş olduğunuz sözleri lütfen tutun. Ben ve tüm partili arkadaşlarım bu sorunlar çözülene kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim