Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Av. Burcu Köksal, muhtarların vatandaşların dertlerine çare olan kişiler olduklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Av. Burcu Köksal, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, muhtarların demokrasinin gerçek temsilcileri olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade etti.
MUHTARLARIMIZ, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
Gücünü halktan alan muhtarların sadece yönetici değil, aynı zamanda mahallenin büyüğü, ağabeyi, ablası olduklarını dile getiren Milletvekili Köksal, “Bizim demokrasi geleneğimizde muhtarlar, mahallenin büyüğü, danışılanı ve sorun çözenidir. Muhtarlarımız, demokrasinin temel taşıdır. Hatta bir yönüyle muhtarlar, doğrudan demokrasi örneği verilen bir seçimle göreve gelir. Mahallede kendini tanıtan ve seçmenini ikna eden, muhtar olarak mahallenin yönetici konumuna seçilir. Muhtar sadece yönetici değil, aynı zamanda mahallenin büyüğü, ağabeyi, ablasıdır." şeklinde konuştu.
Köksal mesajının devamında şu ifadeleri kullandı: "Muhtarlar sadece dinleyen değil, sorunlarını paylaşan vatandaşların dertlerine çare olan kişilerdir. Vatandaşların en rahat ulaştıkları kişiler muhtarlarımızdır. Bu sebeple muhtarlarımız demokrasinin kılcal damarlarıdır. Gücünü doğrudan halktan alarak vatandaş merkezli hizmetlerde bulunan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum."

Editör: TE Bilisim