Kolombiya'nın batısındaki Cauca eyaletine bağlı Morales belediyesinde bu Cumartesi sabahı silahlı adamlar tarafından yolu kesilen dört kişinin öldürüldüğü bir katliam kaydedildi.

Olaylar, Morales'in kırsal bölgesi San Rafael köyünde meydana geldi. Ön bilgilere göre, sektör sakinleri, yakılan bir aracın yanında kurbanların cesetlerini buldu. 

Belediye Başkanı Víctor Sabogal, "Olay, belediyemizin şehir merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki San Rafael köyünde gerçekleşti" dedi.

Devlet başkanı, "Yerlilerin bize bildirdiği şey, kurbanların bölgeden olmadığı. Ateşli silah yaraları var ve cesetlerin yanında yanmış bir aracın yanı sıra, sosyal temizliği ilan eden bir ilan panosu da bulundu" diye ekledi.

Yerel yönetim sekreteri Karol Rios, “iki erkek ve iki kadın var. Cesetlerin ilgili denetimi için Polis ve Ordu ile koordinasyon gerçekleştirildi.”

"Bugün pazar, burası çok yoğun bir nokta, sabah saat 06.00 sıralarında oradan geçenler cesetleri bulup haber verdiler. Üzücü çünkü belediye birkaç gündür göreceli sakinlikten geldi", Morales, Cauca Belediye Başkanı yorumladı.

Bu yeni katliam, mevcut 2022 yılında, Kolombiya topraklarında kayıtlı olan önceki 59'a, sadece Cauca bölümünde dokuzuncuya eklendi.

Editör: TE Bilisim