Protestocular, Bogota'daki bir bahçede, polisin şiddetini protesto etmek için popüler kütüphanelerde doğaçlama yaptılar.

Sosyal gruplar, bu Cumartesi Bogota'da, Kolombiya'da polis şiddetine karşı son gösterilerde öldürülen insanları anmak için bir dizi faaliyet gerçekleştirdi.

Avukat Javier Ordóñez'in Bogotá'daki kamu gücü ajanları tarafından öldürülmesini protesto etmek için geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirilen protestolar sonucunda düzinelerce tutuklu ile birlikte en az 13 ölü ve 400'den fazla yaralı bıraktı.

Yüzlerce insan 12 Eylül Cumartesi akşamı, Kolombiya'nın başkentinin merkezi bir bahçesi olan ve popüler kütüphanelerin polis şiddetine karşı bir protesto biçimi olarak doğaçlama yapıldığı Bogota'daki Park Yolu'nda toplandı.

Oturma eylemi düzenlendi.

Benzer şekilde, feminist gruplar, Bogota'daki San Diego sektöründeki kamu gücünün Acil Dikkat Komutanlığı'nda (CAI), geçen Perşembe polis tarafından üç kadına tecavüze uğramasını protesto etmek için oturma eylemi düzenledi.

Bogotá belediye başkanı Claudia López, bu Cumartesi Bölge Barış Konseyi forumuna katılırken, olayların ciddiyeti göz önüne alındığında, "Polise karşı tarafsız, bağımsız bir otoritenin de gerçeği araştırması ve tespit etmesi gerektiğini teyit etti ve adaleti sağlamamıza yardım edin” dedi.

Hakikat olmadan adalet yoktur

Başkent hükümetinin başkanı, "Olanlar hakkındaki gerçek, bu, bugün şehirde 10 genç ve üç ülkede daha yas tutan aile ve arkadaşların en az hak ettiği şeydir (...) hakikat olmadan adalet yoktur," dedi.

López, "Bogota ve Kolombiya'nın ihtiyaç duyduğu şey güveni yeniden inşa etmek, demokratik kurumların meşruiyetidir, ancak bunun için hakikat ve adalete ihtiyaç var, şimdi bir reform yapma zamanı” dedi.

Başkan Iván Duque'ye, Polisin çeşitli üyeleri tarafından "taciz edici ve ayrım gözetmeksizin" güç kullanıldığını kanıtlayan bir buçuk saatlik kayıtlar verdiğini, belirtti.

Editör: TE Bilisim