BOGOTA - Kampanyacılar Salı günü yaptığı açıklamada, Kolombiya'nın en büyük petrol sendikasının geleneksel olmayan enerji yataklarının geliştirilmesine karşı çıkmak ve yenilenebilir enerjiye daha hızlı bir geçiş talep etmek için anti-fracking aktivistlerine katıldığını söyledi.

Petrol Endüstrisi İşçileri Sendikası (USO) ve Kolombiya Fracking'den Kurtulma İttifakı ortak bir açıklamada, Magdalena Medio bölgesini ve bir bütün olarak ülkeyi konvansiyonel olmayan keşiflerden korumak için güçlerini birleştirdiklerini söyledi.

Kolombiyalılar, kaya gazı için kırılma ve kömür yatağı metan gibi konvansiyonel olmayan yatakların gelişimi konusunda bölünmüş durumda.

Mevduatın ticari olarak geliştirilmesine şu anda izin verilmiyor, ancak ülkenin en yüksek idare mahkemesi nihai bir karar öncesinde duruşmalar düzenliyor ve bu arada pilot projelerin devam etmesine izin verdi.

Sendika başkanı Edwin Palma Twitter'da yaptığı bir gönderide, "(USO) bu tür sömürüye karşı çıkmak için ülkedeki farklı sosyal ve siyasi örgütlerle güçlerini birleştiriyor ve hızlandırılmış adil bir enerji geçişini savunuyor," dedi.

Yaklaşık 120 diğer örgüt, anti-fracking ittifakının bir parçasını oluşturuyor. USO'nun yaklaşık 30.000 üyesi vardır.

Kolombiya ulusal hidrokarbon ajansı başkanı Armando Zamora, Salı günü erken saatlerde düzenlenen sanal bir seminerde, kırılma önleyici grupların uluslararası, iyi organize edilmiş ve konvansiyonel olmayan gazın geliştirilmesinden sıyrılmayı bekleyenler tarafından iyi finanse edildiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim