KOZAN’DA YAŞANAN ORMAN YANGININA DAİR AÇIKLAMA BARO BAŞKANI AV. VELİ KÜÇÜK; “DEVLETİMİZ MAĞDUR OLAN YURTTAŞLARIMIZA YARDIM ELİNİ UZATMALI”

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 23 Ağustos günü öğle saatinde Kozan ilçesinde 3 farklı noktada çıkan orman yangını ancak 3 gün sonra kontrol altına alınabildiğini, yaşanan orman yangının kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, “Kozan'ın Karadeniz’i olarak bilinen Kuyubelli Kızılçam ormanında ne yazık ki bir ayda beşinci yangın olayı yaşanıyor.

6 köyün ve 800 hanenin boşaltıldığı, 200 hektarlık kızılçam orman alanın kül olduğu yangın ciğerlerimizi de yakmıştır. Doğa ve içinde barındırdığı canlılar da ne acı ki bu yangınla beraber kül oldular. Maalesef bu yıl orman yangınlarının yüzde 30-40 oranında arttığı sayısal verilendir.  Orman yangınları kültürel ve doğal miras sahalarımızı yoğun şekilde tahrip etmektedir. Kasıtlı olarak çıkarıldığı yönünde derin şüphelerin olduğu yetkili merciler tarafından da açıklanmıştır. Yangına sebebiyet verenlerin etkili soruşturma ile en kısa sürede tespit edilerek yargı önünde en ağır şekilde cezalandırılmaları gerekmektedir. Yerleşim yerlerinden ikamet eden evleri be eşyaları yanan mağdur yurttaşlarımıza en kısa sürede barınabilecekleri konutlar inşa edilmeli ve gerekli destek verilmelidir.

“ADANA’MIZIN CİĞERLERİ KOZAN’DA YANDI.”

Ülkenizin ve şehrinizin çok önemli ve kıymetli bir orman alanının ve binlerce ağacın kayıp olmasının derin acısını yaşıyoruz.  Yangınının yaralarının sarılması aylar alacak belki ama kül olan ormanların yeniden yeşermesi yıllar sürecek, bu gerçek üzüntüleri daha da perçinlemektedir. Yangın söndürme çalışmalarına aralıksız katılan tüm itfaiye emekçilerimize ve orman ekiplerine sonsuz teşekkür ediyorum. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza ve Kozan’ımıza geçmiş olsun!” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim