Antarktika'daki çözülme, ilgi çekici penguen mezarlığını ortaya çıkardı.

Küresel ısınmanın bir sonucu olarak, Ross Denizi'nde Adélie penguenlerinin yaklaşık 5.000 yıldır terk ve işgal belirtileri ortaya çıktı.

Kuzey Carolina Üniversitesi'ndeki (ABD) bir zoolog, Antarktika'da kar ve buz olarak görünen çeşitli ayrışma durumlarında çok sayıda Adélie penguen kalıntısından oluşan alışılmadık bir keşif yaptı. Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Derneği tarafından bu hafta yayınlanan bir makaleye göre , küresel ısınmayla eriyorlar.

Adelie penguen civcivleri.

Araştırmacı Steven Emslie bulguları, en az bir yüzyıldır penguen kolonisinin kaydedilmediği Ross Denizi'ndeki Irizar Burnu bölgesinde yaptı. Orada , "taze" kuş kalıntılarıyla birlikte çok miktarda kemik ve tüy buldu. Cesetler çoğunlukla, yılın daha soğuk mevsimlerinde yumurtadan çıktıklarında yüksek ölüm oranına sahip olan Adelie penguen civcivleriydi.

Penguen işgali

Yakın zamanda daha yaşlı olanlarla birlikte ölü görünen küçük bedenlere ek olarak, kuşların yuva yapmak için kullandıkları çakıl yığınlarının yanı sıra, bir noktada bölgede bir penguen kolonisinin yaşadığının işaretleri gibi görünen guano da bulundu.

Yakın zamanda Geology dergisinde yayınlanan radyokarbon analizleri , sonuncusu yaklaşık 800 yıl önce ve en eskisi yaklaşık 5.000 yıl önce olmak üzere, Irizar Burnu'nun bebek penguenler tarafından en az üç dönem işgal edildiğini ortaya çıkardı.

Son yıllarda yükselen sıcaklıklar

En son işgal dönemi, yeri tamamen yeni kar ve buz katmanlarıyla kaplayan ve kalıntıları sağlam tutan Küçük Buz Devri'ne denk geliyor gibi görünüyor. Ancak son yıllarda yükselen sıcaklıklar erimelerinin onları açığa çıkarmasına neden oldu.

iklim değişikliği

Küresel ısınma, 1980'lerden bu yana Ross Denizi'ndeki yıllık sıcaklığı 1,5 ila 2,0 ° C artırdı ve son on yılın uydu görüntüleri, katmanın kademeli olarak kar altından ortaya çıktığını gösteriyor.

"Antarktika'da ve Ross Denizi'nde ısınma eğilimleri devam ederken, diğer kar ve buzla kaplı alanlar, penguen işgali ve bin yıl boyunca terk edilmesinin dinamik kaydına katkıda bulunarak belirginleşebilir. iklim değişikliği, "diye bitirdi Emslie.

Editör: TE Bilisim