Microsoft, son zamanlarda yapılan bir güncellemenin kimlik doğrulama isteklerinin işlenmesini etkilediğini ve bulut tabanlı hizmetleri erişilemez hale getirdiğini söylüyor.

Microsoft , dünya çapında toplantı yazılımı Teams de dahil olmak üzere Microsoft'un bulut tabanlı ofis hizmetlerini çökerten bir kesintiyi araştırdığını söyledi.

Microsoft, bulut hizmetleri için kimlik doğrulamayla ilgili sorunları saat 22: 25'te (UTC) bildirdi; bu, insanların çevrimiçi hizmetler Teams, Outlook ve Office'te oturum açarken sorun yaşadığı anlamına geliyor.

Kesinti dünya çapında hizmetleri etkilemişti.

Microsoft , mevcut bir 365 oturumunda oturum açan kişilerin hizmeti kullanmaya devam edebildiklerini söyledi.

"Altyapımızın belirli bir bölümünün kimlik doğrulama isteklerini zamanında işleme koymadığını belirledik. Şirket bir durum güncellemesinde, bu sorun için azaltıcı adımlar atıyoruz ”dedi.

"Paralel olarak, etkilenen kullanıcılara daha fazla rahatlık sağlamak için trafiği alternatif sistemlere yeniden yönlendiriyoruz."

Twitter'da şirket , kesintiye neden olduğu için hizmette yapılan son bir güncellemeyi suçladı ve güncellemenin sorunları azaltmak için geri alınacağını söyledi.

UTC saat 03: 00'te, hizmetlerin çoğunlukla geri yüklendiğini, ancak Kuzey Amerika ve Asya Pasifik'teki küçük bir müşteri alt kümesinin hala hizmetlere erişemediğini bildirdi.

Salgının ortasında, Teams gibi hizmetler insanların evden çalışmaya devam etmeleri için hayati önem taşıyor. Nisan ayında Microsoft , daha fazla kişinin evden çalışması sonucunda Teams'te günlük 75 milyon aktif kullanıcı bildirdi

Editör: TE Bilisim