Plastik geri dönüşümü başarısız oluyor. Küresel olarak yılda 350 milyon metrik tondan fazla plastik üretiliyor, ancak OECD’ye göre bunun sadece %14-18′i geri dönüştürülmektedir. Ve şimdi Çin dünyanın plastik atıklarını ithal etmeyi bıraktığına göre, bununla yurt içinde uğraşmak zorunda kalıyoruz. 

Sorun şu ki, çoğu plastik geri dönüştürülemez. Ve her yeniden yapıldıklarında kaliteleri düşenler bile, yani sonunda bir çöp sahasına gidecekler. Birçok çevreci bunun, plastik üretimini kaynağında durdurmamız ve tek kullanımlık plastiklere yönelik yasakları veya vergileri desteklememiz gerektiği anlamına geldiğini söylüyor.

Ancak plastik endüstrisi grupları, her tür plastiği ham bileşenlerine ayırması ve onu yakıta ya da plastiğe dönüştürmesi beklenen kimyasal geri dönüşüm olarak bilinen bir teknolojiye büyük bahis oynuyor. 

Brightmark, Plastic Energy ve Agilyx gibi bir dizi şirket artık bu teknolojiyi her zamankinden daha büyük ölçekte uygulamaya hazır olduklarını söylüyor. Ancak çevreci gruplar, teknolojinin ekonomik fizibilitesi, daha fazla ölçeklendirme kapasitesi ve karbon ayak izi hakkında şüphelerini dile getirdiğinden, şüphecilik boldur. 

Editör: TE Bilisim