Son yıllarda adından oldukça fazla söz ettiren oyun sektörü büyümeye devam ediyor. 1 milyar dolar değerlendirmeyi aşarak “unicorn” sınıfına giren şirketler sektöre olan ilgiyi artırırken artırırken, sektör içinde yer alan firmalar gün geçtikçe iş modellerini çeşitlendiriyor.

Oyun sektörünün ülkemizdeki köklü firmaları arasında yer alan ve 50’den fazla oyunu 70 milyonun üzerinde indirme sayısına ulaşan Mayadem, farklı iş modelleri ile pazar hakimiyetini artırmayı hedefliyor. Bugüne kadar kurum işbirlikleri ile B2B modeller üzerine çalışmalar üreten Mayadem, geliştirdiği son projelerle beraber mevcut B2C alanına da ağırlık vermeyi planlıyor.

Konu ile ilgili konuşan Uğur Tılıkoğlu, “Mayadem Türkiye’nin köklü oyun kuruluşlarından ve çocuklara yönelik içerik üreterek niş bir pazara hitap eden dünyada sayılı firmadan biri. Mayadem bugüne kadar kurum iş birlikleri ile B2B odaklı çalışmalar yaparak ciddi bir iş hacmi yarattı ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Geldiğimiz noktada özellikle yeni işbirlikleri ile birlikte çocuklara fayda sağlayan yeni çalışmalardan daha sürdürülebilir bir gelir modeli yaratmayı ve hedef müşteri kitlemizi çeşitlendirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim