Merkezi Adana’da bulunan Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği, 5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında ülke genelindeki Kuvayı Milliyecileri Adana’da buluşturdu.

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Genel Başkanı İrfan Söker,  düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, derneğin 5 Mart 1951 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı Sinan Tekeli ve arkadaşları tarafından Adana’da kurulduğunu belirterek, Adana’nın bir Kuvayi Milliye şehri olduğunu söyledi.

Akif Akay

Türkiye genelinde 32 şubelerinin bulunduğunu belirten Söker, Kuvayi Milliyeciler tarafından kurulan derneklerinin kamu yararına çalışan dernek statüsünde olduklarını ifade etti.

Kuvayi Milliyecilerin Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşu sırasından önemli görevler üstlendiğini ifade eden Söker,  “ Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 15 Mart 1923 tarihinde geldiği Adana’mız da, biz Adanalıları taçlandıran “Bende bu vakayiin (İstiklal Savaşı’nın) ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur” sözü tüm Adanalılara yüz yıllar boyu sürecek bir onur kaynağı bırakmıştır’’ dedi.

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Murat Öztanrıöver de Kuvayi Milliye’nin, bu topraklarda kardeşçe, barış ve huzur içerisinde yaşamanın teminatı olduğunu belirterek, ‘’Kuvayi Milliye demek, küllerinden yeniden doğabilmek ve bağımsız bir ülke yaratabilmek demektir. Kuvayi Milliye canını verebilenlerin adıdır. Bu topraklar için canını verebilmektir’’ diye konuştu.

27 ilden 280 Kuvayi Milliyeci katıldığı etkinliğe Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay’da gelerek destek verdi. Akay, kısa konuşmasında Kuvayi Milliyecilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

2-37

3-33

1-53

Editör: Haber Merkezi