Los Angeles Lakers forvet, LeBron James Cuma günü Zlatan Ibrahimovic'e ateş püskürdü ve AC Milan tarafından politikaya burnunu sokmakla eleştirildikten sonra sosyal nedenler konusunda asla sessiz kalmayacağına söz verdi.

İbrahimoviç, Perşembe günü yaptığı bir röportajda, NBA'in ırksal adaletsizlik ve polis vahşetine karşı önde gelen seslerinden biri olan dört kez NBA şampiyonu James gibi sporcuların siyasi meselelere karışmaktan kaçınmaları ve bunun yerine sadece spora odaklanmaları gerektiğini söyledi.

James, Lakers'ın Portland Trail Blazers'a karşı 102-93 galibiyetinin ardından gazetecilere verdiği demeçte; "Yanlış olan şeyler hakkında asla susmayacağım. Halkım hakkında vaaz veriyorum ve eşitlik, sosyal adalet, ırkçılık, seçmen bastırma - toplumumuzda devam eden şeyler” diyor.

Bu ülkede ve dünyada olup biten her şeye ışık tutmaya devam etmek için platformumu kullanacağım. Spora bağlı kalmamın bir yolu yok, çünkü bu platformun ve sesimin ne kadar güçlü olduğunu anlıyorum."

James ayrıca, İsveçli forvetin "gizli ırkçılığın" medyanın kendisine Andersson veya Svensson gibi geleneksel soyadlarına sahip oyunculardan farklı davranmasına neden olduğunu iddia ettiği 2018'de İbrahimoviç'in yorumlarına da işaret etti.

James, "Soyadı (geleneksel İsveççe) soyadı olmadığı için İsveç'te aynı şeylerden bahsettiğini söyleyen adamdı. Irkçılık varmış gibi hissetti" dedi.

“Çok eğitimli bir zihinle konuşuyorum. Aslında, ödevimi yaptığım için yanlış adamım."

Editör: TE Bilisim