Adana Valiliği tarafından bu yıl "Geçmişten Geleceğe Miras; Mutfak” teması ile 6'ncısı düzenlenen ve Merkez Park'ta gerçekleştirilen Lezzet Festivali'nin ilk gününde Pozantı Belediyesi'nin organik lezzetlerinin bulunduğu stant damga vurdu.

FESTİVALE POZANTI STANDI DAMGASI

20221007130103_IMG_6767

Pozantı Belediyesi'nin açtığı stantta 1400 rakımda yetişen doğal ve organik ürünler olan çilek, bal, cevizli pekmez sucuğu, elma, tarhana, köy domatesinin yanında Belediye işletmesindeki Sebze-Meyve Kurutma Merkezinde üretilen meyve reçelleri, kurutma ürünleri ve üzüm pekmezi festivale katılanların yoğun ilgisine sebep oldu.

20221007131418_IMG_6786

BELEDİYE BAŞKANINDAN STANTA ÖZEL İLGİ

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, kurulan stantın düzeniyle ilgili bizzat kendisi ilgilendi. Sepetlere özenle dizdiği çilekleri kendi elleriyle katılımcılara yediren Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Adana’mızın Gastronomi değeri yüksek olan yerel lezzetlerinin hak ettiği değerini bulabilmesi ve turizm değerine katkı sunması amacı ile düzenlenmiş olan Adana Lezzet Festivali'nin gereken ilgi ve desteği gerek ulusal ve yerel basın kuruluşları, tanınmış önemli gastronomi uzmanları ve aşçıların maharetli sunumları ile layıkıyla tanıttığını düşünüyorum. Bu Lezzet Festivalinin yerel ürün çeşitliliği ve lezzetleriyle en dikkat çeken stantlarından birisinin Pozantı Belediyesi stantı olması, yoğun ilgi ve destek görmüş olması, köylülerimizin yerel lezzetlerinin ekonomik karşılığını almış olması Belediye Başkanı olarak beni ziyadesi ile memnun etmiştir. Bizzat Belediye Başkanı olarak satışta, sunum ve diyalogda yerel satıcılarımıza destek olmak ve yanlarında bulunmak, hem onları moral ve motivasyon anlamında zenginleştirdi" diyerek, halkın da takdirini topladıklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi