Tuncay Tuluk: “Tropikal meyvelerle sağlıklı bir yaşama katkı yapmak istiyoruz.”

Bu yıl 6.sı düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivalinin en dikkat çekici stantlarından birisi de Adana Tropikal Meyve Yetiştiriciliği Kooperatifinin standı oldu. Adana da ilk kurulan ve tek olma özelliği olan Adana Tropikal Meyve Yetiştiriciliği Pazarlama ve Sosyal Kalkınma Kooperatifi Lezzet Festivalinde oldukça ilgi çekti. Ejder Meyvesinin hem tanıtımını yapan hem de festival dolayısıyla ucuz fiyata satışını yapan Kooperatifi gören ve ziyaret eden vatandaşlar hem meraklarını gidermek hem de tadına bakmak için kooperatif standı önünde yoğun kalabalıklar oluşturdular. Birçok kişinin ilk defa gördüğü ve tadına baktığı Ejder Meyvesi, vatandaşlardan büyük beğeni aldı.  Standa gelen herkes hem ejder meyvesi hem de ejder fidanı hakkında kooperatif yetkililerinden bilgi aldı.

Adana Tropikal Meyve Yetiştiriciliği Kooperatifi Başkanı Tuncay Tuluk yaptığı açıklamada “Bu festivalin gerçekleşmesinde başta Adana Valimiz Sayın Süleyman Elban olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu festival hem Adana’mız hem de bizler için çok iyi bir tanıtım fırsatı oldu. Kooperatifimizi ve Tropikal meyvelerin özellikle de Ejder meyvesinin tanıtımını yapma şansı bulduk.  Kooperatifimizi 2022 yılbaşında yedi üretici arkadaş bir araya gelerek kurduk. Bu süreçte Adana Valiliğimizin, Sarıçam Belediye Başkanımız Sayın Bilal Uludağ’ın ve Adana Ticaret İl Müdürümüz Sayın Adnan Ekiz’in büyük desteklerini gördük. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Kooperatif olarak amacımız, ortaklarımıza ve üreticilerimize ücretsiz danışmanlık hizmetleri, uygun fiyata gübre, tropikal meyve ve fidan temini sağlamak. Sera kurmalarına ve üretim yapmalarına destek vermek. Ejder meyvesi çok sağlıklı bir meyve. Bu vesile ile tanıtımını ve uygun fiyata pazarlamasını yaparak daha çok insanımızı bu meyve ile tanıştırmak, bu meyvenin tüketilmesine ve tropikal meyvelerle sağlıklı bir yaşama katkı yapmak istiyoruz.


Tropikal meyve üretim alanları her gün artmaktadır. İhracatına baktığımızda artış oranları anlamlı derecede yüksek bir şekilde devam etmektedir. Dünya’da yaşanan gelişmeleri yakında takip ettiğimizde de yine ülkemiz bu noktada tropikal meyve üretimi ve ihracında önemli bir potansiyel taşımaktadır. Her geçen yıl üreticilerimiz ve ülkemiz için çok daha iyi olacaktır. Kooperatifimiz çalışmalarını bu doğrultuda hareket ettirmektedir.

2-13


Kooperatifimiz zaten kar amacı da gütmeyen bir Sosyal Kalkınma Kooperatifidir.  Ürünlerimizde asla kimyasal zehir ve türevlerini kullanmıyoruz.  Her türlü tahlilden geçirilebilir. Sağlığa zararlı hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır.  Önümüzdeki dönemlerde yurt dışına ihraç etmek için de çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Standımızı Adana Valimiz Sayın Süleyman Elban, Sarıçam Belediye Başkanımız Sayın Bilal Uludağ, Adana Milletvekillerimiz, Vali Yardımcılarımız, Ticaret İl Müdürümüz Sayın Adnan Ekiz, Sarıçam İlçe Tarım Müdürümüz Sayın Mehmet Örtülü, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Sayın Cafer Esendemir ve birçok vatandaşımız ziyaret edip Ejder meyvemizin tadına baktılar. Kendilerine teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz. Standımıza gelen tüm misafirlerimize de ayrıca çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

11-4

Editör: Haber Merkezi