Alexander Lashkarava, geçen hafta LGBTQ aktivistlerine yönelik saldırıları haber yaparken dövülen düzinelerce gazeteciden biriydi.

Bu hafta Tiflis'te LGBTQ aktivistlerine yönelik saldırılar sırasında dövülen düzinelerce gazeteciden biri olan bir kameramanın hayatını kaybetmesinin ardından binlerce kişi Gürcistan'ın başkentinde sokaklara döküldü.

Güney Kafkasya ülkesi Gürcistan'daki LGBTQ kampanyacıları, etkinliğe karşı çıkan şiddet yanlısı grupların Tiflis'teki ofislerini basıp aktivistleri ve gazetecileri hedef alması üzerine Pazartesi günü bir onur yürüyüşünü iptal etti.

Olayda dövülen 36 yaşındaki kameraman Alexander Lashkarava'nın, çalıştığı kanal TV Pirveli Pazar günü annesi tarafından evinde ölü bulunduğunu söyledi. Ölüm nedenini açıklamadı.

Pazar günü parlamento ve iktidar partisi Gürcü Rüyası ofisinin önünde toplanan binlerce protestocu, şiddet olayları ve Lashkarava'nın ölümü üzerine başbakan ve içişleri bakanına istifa çağrısında bulundu.

İçişleri bakanlığı, Lashkarava'nın ölümünü araştırdığını söyledi, ancak buna neyin sebep olduğunu söylemedi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zourabichvili Pazar günü Twitter'da Lashkarava'nın ailesini ziyaret ettiğini yazdı.

Olan bir trajedi ve tüm medya camiasına ve tüm Gürcistan'a taziyelerimi gönderiyorum” diye yazdı. Soruşturulmalı ve sorumlular cezalandırılmalı” dedi.

Editör: TE Bilisim