Bakanlığın koruması ve bakımı altındaki çocuklar, kendilerine tanınan imkânları en iyi şekilde değerlendirerek eğitim hayatlarında başarılar elde ediyor. Bakanlığın sosyal hizmet modellerinden faydalanan 1814 öğrenci LGS’ye girdi. Sınava giren öğrencilerin 30’u yüzde 10’luk dilimde yer alırken; 12’si 400 puan üzerinde bir başarı elde etti. LGS’deki başarılarıyla yüz güldüren çocuklar, başarı öykülerini de kendileri anlattı.

Elif Şahin: “Kendime Güvendim ve Başaracağıma İnandım”

Sivas’ta Bakanlığa bağlı çocuk evinde koruma altına alınan Elif Şahin, LGS’de aldığı 442 puanla kurumdaki çocuklar arasında Türkiye üçüncüsü oldu. Sınava hazırlanırken en önemli şeyin kendine güvenmek olduğunu belirten Şahin, “Öncelikle başaracağıma inanıyordum. Planlı ve programlı çalıştım. Performansımı denemelerde ölçerek hazırlandım. Deneme sonrası eksikliklerimi öğretmenlerimle birlikte analiz ettik” dedi. Başarısında öğretmenlerinin ve müdürlerinin payının yüksek olduğunun altını çizen Şahin, “Müdürümüz deneme sonuçlarımızı takip etti, bizimle sürekli ilgilendi. İl Müdürümüz sınava hazırlık sürecinde bol kaynaklı kitaplar, deneme, soru bankası desteği sağladı. İl Müdürümüz zaman zaman video konferans yoluyla bizleri görüntülü arayarak sohbet etti, sınava yönelik motive edici konuşmalar gerçekleştirdi. Psikologlar bizlere psikolojik destek de sağladı. İlgilerinden dolayı öğretmenlerime, müdürlerime, Bakan annemiz Zehra Zümrüt Selçuk’a çok teşekkür ederim” diye konuştu. Elif Şahin, iyi bir üniversitede Tıp eğitimi almak istediğini ve sonrasında da ise Psikiyatr olmak istediğini söyledi.

Merve Damar: “İyi Bir Liseyi Kazanmak İçin Planlı ve Programlı Çalıştım”

Bolu’da koruyucu aile yanında desteklenen Merve Damar, LGS sınavındaki başarısı gururlandırdı. Ortaokulda notlarının yüksek olduğunu söyleyen Merve Damar, “Okumayı çok seviyorum, sürekli kitap okuyorum. Virüs çıktığı zamanlarda okullar kapalıydı. Bu süreçte sınava yoğunlaştım. İyi bir liseyi kazanmak için planlı ve programlı çalıştım” dedi. Sınavdan 474 puan alan Merve Damar, ileride doktor olmayı  istediğini söyledi. Damar, “Müdürlerim ve öğretmenlerim ilk dönemin başında stresimi azaltmak için rehberlik hizmeti de verdiler. Şimdi de puanıma göre hedefime en uygun okulun gelmesi için tercihleri birlikte yapacağız” şeklinde konuştu.

Esmanur İde: “En Büyük Hayalim Dünyayı Gezmek”

İzmir ÇEKOM Gelincik Çocuk Evinde kalan Esmanur İde, LGS sınavında aldığı 433 puanla üstün başarı gösterdi. İki sene boyunca sınava yönelik çalıştığını belirten Esmanur, “Özellikle son sınıfta derslerime ağırlık verdim. İlerde yazılım mühendisliği okumak istiyorum. Yazılım mühendisi olarak uluslararası bir şirkette çalışmayı ve dünyayı gezmek istiyorum. Youtuber olarak da herkese dünyanın çeşitli yerlerini tanıtmak en büyük hayalim” ifadelerini kullandı. 

Bakan Selçuk: “Sebat Ettiniz, Emeğinizin Karşılığını Aldınız”

LGS sınavını kazanan tüm çocukları tebrik eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Çocuklarımız azmettiler, sebat ettiler ve emeklerinin karışığını çok şükür aldılar. Hedeflerine bir adım daha yaklaştılar. Başarıları bizi memnun etti” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koruma altındaki çocukları lise eğitimi süresince de yalnız bırakmıyor. Kırtasiye ihtiyacından kursa, kıyafetten servis ihtiyacına kadar tüm giderler Bakanlık tarafından karşılanıyor. 

Editör: TE Bilisim