Binlerce Libya vatandaşı, Türkiye'nin Libya'daki askeri müdahalesini protesto etmek için doğu Libya'da Bingazi kentinde gösteri yaptılar.

Buna karşılık, Ulusal Birlik Hükümeti ve Türkiye 5 Temmuz Pazar sabahı Trablus'un güneyindeki Al-Watiya hava üssündeki hava saldırılarını endişe verici olarak nitelendirdiler ve saldırı karşısında öfkelerini dile getirdiler.

Libya Kabileleri Yüksek Kurulu, Libya Ulusal Ordusu ve Parlamentosu'nun ana üssü olan Bingazi şehrinde, Türkiye'nin son eylemlerini kınayan ve Türkiye'nin askeri varlığını batının açık bir işgali olarak nitelendiren büyük ölçekli gösteriler düzenledi. Protestocular, Türkiye'nin ülkenin batısında yaptığı şeyin ulusal egemenliğin açık bir ihlali, Libya topraklarının ihlali, BM Güvenlik Konseyi kararlarının, sözleşmelerinin ve uluslararası protokollerin açık bir ihlali olduğu konusunda uyardılar. Libya parlamentosu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı'na ait hükümet kurumlarına destek veren göstericiler, Libya'nın bölünemeyeceği ve Türkiye'nin güçlerini en kısa zamanda Libya'dan çekmesi gerektiğinde ısrar etti. Türkiye'nin askeri müdahalesini protesto eden protestocular, Libya'nın Türkiye ile bir deniz sınırı olmadığı ve Libya'nın ulusal zenginliğinin yağmalanmasına izin vermediği ve ülkenin batı kesiminin Türk işgali altında olduğu sloganları attılar.

Editör: TE Bilisim