LİSEDE ÖĞRENCİYE DAYAK OLAYI MECLİS’İN GÜNDEMİNDE


CHP vekiller Mahmut Tanal ile İrfan Kaplan, Gaziantep’teki lisede bir öğrencinin öğretmenin şiddetine maruz kaldığı görüntüleri, TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu gündemine taşıdı. CHP’li vekiller, lisede şiddet hadisesinin, Gaziantep’te babasının darp ettiği Cihan bebek programına dahil edilerek, yerinde inceleme talep etti.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesindeki Bostancık Anadolu Lisesi’nde görevli bir öğretmenin, ders sırasında bir öğrencisini tekme tokat dövdüğü anlara ilişkin görüntüler, kamuoyunda infiale yol açtı.

CHP’NİN KOMİSYON ÜYELERİ HAREKETE GEÇTİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, olaya ilişkin yasal inceleme başlatıldığını duyururken, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu’nun CHP’li üyeleri İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ile Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan ise Komisyon Başkanlığına başvurarak, yerinde inceleme talep etti.

OKULDA ÖĞRENCİYE ŞİDDET HABERLERİ ARTTI

CHP’li vekiller Tanal ile Kaplan’ın Meclis Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanlığı’na sunduğu başvuru dilekçesinde, eğitim ve şiddetin, asla yan yana gelmemesi gereken iki kavram olduğuna dikkat çekildi. Ancak son günlerde öğretmenlerinin şiddetine maruz kalan öğrenci haberlerinin, medyada sıkça yer aldığı anlatıldı.

Son olarak Gaziantep’in Şahinbey ilçesindeki Bostancık Anadolu Lisesi’nde görevli bir öğretmenin, ders sırasında bir öğrencisine şiddet uyguladığının, söz konusu olayın görüntülerin basında “Lise öğrencisine öğretmen dayağı” başlığıyla kamuoyuna duyurulduğunun anımsatıldığı dilekçede, “Bir eğitim yuvasının daha şiddetle gündeme gelmesi, bizleri derinden üzmüştür” ifadelerine yer verildi.

ÇOCUKLARI ŞİDDETTEN KORUMAK DEVLETİN ÖNCELİKLİ GÖREVİ

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan’ın imzasını taşıyan dilekçede, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her türlü şiddet ve istismara karşı korunası, devletin öncelikli görevlerindendir” denildi.

Dilekçede, çocuğun yaşama ve kendini geliştirme hakkı, çocuğun vücut bütünlüğüne dokunulmaması hakkı, çocuğun işkence ve kötü muamele yapılmaması hakkının, Anayasanın 17. maddesinde dile getirildiği vurgulandı. Çocuk Hakları Sözleşmesi uyarınca da devletin, çocukların koruma ve bakımını üstlenenlerin sorumluluklarını yerine getirmeleri için önlemleri aldığı ve onların sorumluluklarını yerine getirip getirmediklerini kontrol ettiği anımsatıldı.

LİSEDE ŞİDDET OLAYI, CİHAN BEBEK PROGRAMINA DAHİL EDİLSİN

“Çocuğa karşı şiddet, çocuk istismarı ve ihmali, çocuklara kötü muamele konularında TBMM’nin de üzerine düşen görevi yapması gerekmektedir” değerlendirmesinin yer aldığı dilekçede, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları Alt Komisyonu’nun amacının, çocukların haklarıyla ilgili araştırmalarda ve incelemelerde bulunmak, çocukların korunması alanında öncü çalışmalara imza atmak olduğu belirtildi.


Çocuk Hakları Alt Komisyonu’nun, 13-14 Ocak 2022 tarihlerinde, Gaziantep ilinde babası tarafından darp edilen bebek Cihan G. ile ilgili inceleme yapmak üzere bir çalışma ziyareti gerçekleştirmeyi planladığının anlatıldığı dilekçede, Bostancık Anadolu Lisesi’ndeki hadisenin de yerinde inceleme yapmak, yerel yetkililerden, ilgili kurum ve şahıslardan bilgi almak maksadıyla mevcut Gaziantep programına dahil edilmesini talep edildi.

Editör: TE Bilisim