Endonezya'da çocuk evliliklerini sona erdirmek için yorulmak bilmeyen çabalar olsa da, ülkenin bu nihai hedefe ulaşmak için hala uzun bir yolu var gibi görünüyor. Bir ortaokul öğrencisinin geçen hafta sonu Orta Lombok naibi Batı Nusa Tenggara (NTB) 'deki bir ilkokul öğrencisiyle evlenmesi, bu noktada en son vaka haline geldi. 

On beş yaşındaki S ve 12 yaşındaki NH, iddiaya göre yakın zamanda eve döndükten sonra, alacakaranlıktan sonra "geç" anlamına gelen gelenek yasalarını ihlal ettikleri için, ancak dört gün çıktıktan sonra evlendiler. Hafta sonu gerçekleşen İjab kabul törenine ait çeşitli klipler bu hafta geniş çapta dolaştı. 

15 yaşında bir erkek çocuk ve 12 yaşında bir kız, hava karardıktan sonra çıkmayı yasaklayan yerel bir geleneği ihlal ettikten sonra evlenmeye zorlandılar

Çeşitli haberlere göre, S ve NH, S'nin saat 19: 30'da NH'yi eve getirdiğinde ikisinin geleneksel yasaları ihlal ettiğinde ısrar eden ve bu nedenle evlenmek zorunda kalan ebeveynleri tarafından baskı gördü. 

Endonezya'da evlilikleri yasal olarak onaylayan Diyanet İşleri Bürosu'ndan (KUA) geçen Cumartesi günü S'nin ebeveynlerinin her şeyi iptal ettirmeye çalıştıkları bildirildi, ancak evlilik yine de - bildirildiğine göre geleneksel bir tören olarak devam etti.

Çocukların yaşadığı Montong Praje köyü şefi Ehsan, "Geleneklerden dolayı olduğunu söylüyorlar. Bir kızı eve geç getirirsen onunla evlenmelisin. Bunu engellemeye ve onları ayırmaya çalıştık. Ancak, [gelinin] ebeveynleri evlenmek zorunda kaldıklarında ısrar etti ” dedi . 

Çıkış ayrıca, teamül hukukunun çoğunlukla Lombok adasında yaşayan Sasak halkına ait olduğunu bildirdi . Kabile sosyal araştırmacılar olarak gördüğümüz bir kadın, düğünden önce gelecekteki kocasının tarafından götürüldüğünü edildiği onun “gelin kaçırma” geleneği için son yıllarda spot kazanmış bir faktör bölgedeki çocuk evlilik yüksek olaylara.

Endonezya'nın evlilik yasasını değiştirme

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'na (UNFPA) göre NTB, eyaletteki 19-24 yaş arası kızların yüzde 31'inden fazlasının 18 yaşından önce evlendiği çocuk evlilikleriyle uzun süredir mücadele ediyor.

Milletvekillerinin Endonezya'nın evlilik yasasını değiştirmesine ve kızlar için asgari yaşı 16'dan 19'a çıkarmasına rağmen, ebeveynlerin reşit olmayan kız ve erkek çocuklara dini inanç gerekçesiyle evlenmelerine izin verilmesi için "muafiyet" talebinde bulunmalarına yine izin verilirken, bazı Endonezyalılar bunu yapacaktı. bunun yerine geleneksel törenleri tercih edin.

Editör: TE Bilisim