Çevre Ajansı, güney İngiltere genelinde beş sel uyarısı ve Galler'in bazı bölümleri de dahil olmak üzere 19 sel uyarısı yayınladı.

İngiltere'nin güneyini Pazar günü vuran gök gürültülü sağanak yağışların ardından Londra'da yolları ve metro istasyonlarını su bastı .

Barts Health NHS Trust, selin şehrin doğusundaki Whipps Cross hastanesi ve Newham Hastanesi'nde sorunlara yol açmasının ardından büyük bir olay ilan etti.

Vakıftan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sorunları çözmek ve hasta bakımını sürdürmek için yerel ortaklarımızla yakın bir şekilde çalışıyoruz ve - acil durumlarda insanlar için hizmetler mevcut olsa da - hastalardan bize yardım etmeleri için alternatif hastanelere gitmeleri isteniyor. Çözümleri mümkün olan en kısa sürede uygulamaya koyun.”

Agence France-Presse'den bir gazeteciye göre, polis güneybatı Londra'da üç çift katlı otobüsün bir demiryolu köprüsünün altında mahsur kaldığı bir yolu kapatmak zorunda kaldı. Sürücü, otobüsü su almaya başlayınca yolcuların inmek zorunda kaldığını söyledi.

Londra'nın kuzeydoğusundaki Walthamstow'daki diğer sürücüler araçlarını terk etmek zorunda kaldı.

Ayrıca bazı sakinlerin evlerinde bellerine kadar sular altında kaldığı ve acil servisin kendilerini kurtarması için çağrıldığı bildirildi.

Sosyal medya paylaşımlarına göre, Londra'nın batısındaki Portobello Yolu da sular altında kaldı.

Met Office ve Çevre Ajansı yağmur göstergeleri, Pazar günü Kent'teki Bethersden'de bir saat içinde 48.5 mm (1,9 inç) yağmur olduğunu gösterdi. Ryde, Wight Adası'nda bir saatte 38,5 mm ve Londra'nın bazı bölgelerinde ve yakın ilçelerde bir saatte 20-30 mm vardı.

Londra itfaiyesi, Pazar günü sadece birkaç saat içinde sel ile ilgili 300 çağrı aldığını söyledi.

Hertfordshire'da 15.000 kişi kapasiteli düzenlenen Standon Calling müzik festivali sel nedeniyle iptal edildi.

Standon Calling Twitter'da şunları söyledi: "Bu akşam siteden güvenle ayrılabiliyorsanız, lütfen bunu mümkün olan en kısa sürede yapın. Herkesi mümkün olduğunca güvenli ve hızlı bir şekilde sahadan çıkarmak için çalışıyoruz.”

Festival, siteyi terk ederken "önemli gecikmeler" beklediğini söyledi ve festival ziyaretçilerini sarhoş olmaları durumunda araba kullanmamaları konusunda uyardı.

Çevre Ajansı Pazar günü İngiltere'nin güney bölgelerinde beş sel uyarısı ve Galler'in bazı kısımlarını da içeren 19 sel uyarısı yayınladı . Pazar günü gece yarısına kadar Norwich'ten Plymouth'a kadar güneyde bir bölgeyi kapsayan sarı bir fırtına uyarısı yapıldı.

Pazar öğleden sonra ve akşam erken saatlerde, Londra bölgesi de dahil olmak üzere güneydoğu İngiltere'nin bazı bölgeleri için Met Office tarafından daha önce gök gürültülü fırtınalar için kehribar uyarısı yapılmıştı.

Met Office meteoroloğu Steven Keates, fırtınaların, son sıcak hava dalgasından Dünya yüzeyindeki sıcaklığın atmosferdeki daha soğuk havayla buluşmak için yükselmesiyle hava akımlarının yakınlaşmasından kaynaklandığını söyledi.

Tahminciler, Pazartesi günü güneyde yerel olarak keskin birkaç sağanak ve Birleşik Krallık'ın kuzeyinde biraz daha şiddetli sağanak yağışlarla "biraz daha sessiz" bir gün olacağını söyledi.

Ancak, önümüzdeki hafta boyunca, kararsız hava devam edecek ve Salı ve sonrası için daha fazla yağmur ve fırtına uyarısı yapılabilir.

Editör: TE Bilisim