Los Angeles Clippers, NBA playoff serilerinin üçüncü maçında Utah Jazz'ı 132-106 yenerek hala biraz mücadeleleri olduğunu gösterirken Kawhi Leonard ve Paul George 65 sayı için bir araya geldi.

Leonard 34 sayı ve 12 asistle maçı tamamladı ve George, Los Angeles şehir merkezindeki Staples Center arenasında pandemi ile sınırlı 8.000 kişilik bir kalabalığın önünde Cumartesi günkü maça girerken hataya çok az yer bırakan Clippers için 31'e ulaştı.

Clippers baş antrenörü Tyronn Lue, "Bunu yapabilmek için en iyi iki oyuncuma ihtiyacım var" dedi. "Herkes için sofrayı kurdular."

Clippers, Batı Konferansı ikinci tur serisinin ilk iki maçını kaybederek kendilerini büyük bir tehlikeye attı ve normal sezonu 52 galibiyetle bitiren Jazz, serinin ilk sıralarında yer alan takım olduğu için henüz sıkıntıdan kurtulmuş değiller.

Dördüncü maç Pazartesi, Staples Center'da.

Dördüncü seribaşı Clippers, maçı 26-11'lik bir üstünlükle kapattı.

George, oyun boyunca doğru zihniyette olduğunu söyledi.

George, "En rahat olduğum çekimlere ulaştım ve buna bağlı kaldım" dedi. "Her şey onların savunmasına baskı yapmak ve maç boyunca hücum zihniyetiyle kalmakla ilgili."

Clippers'ta galibiyette Reggie Jackson ve Nicolas Batum 17'şer sayı kaydetti.

Jazz, art arda üçüncü maçını ağrıyan bir hamstring ile oynayan Mike Conley'i korumasız oynuyordu.

Donovan Mitchell 30 sayı attı ancak sağ ayak bileğini çevirdikten sonra son yedi dakikayı kaçırdı.

Mitchell, ayak bileğini yeniden incittikten sonra dördüncü çeyreğin ortasında oyundan çıktı. Mitchell, dördüncü çeyreğin sonlarında oyuna yeniden girmek istedi ancak, Clippers'tan kaçarken yıldızını yedek kulübesinde tutan Jazz koçu Quin Snyder tarafından reddedildi.

24 yaşındaki Mitchell, ikinci maçta 37, birinci maçta 45 sayı attıktan sonra üçüncü maça girerken 41 sayı ortalaması tutturuyordu.

Karl Malone'un 1988 play-off'larında üst üste üç kez bu başarıya ulaşmasından bu yana arka arkaya playoff maçlarında en az 35 sayı atan ilk Jazz oyuncusu oldu.

Mitchell, bir sonraki oyuna hazır olmayı beklediğini söyledi.

Mitchell, "İyiyim. Geri dönmek istedim ama o noktada 16 ya da 18 geride olduğumuz için riske atmama gerek yok. İyi olacağım," dedi.

Jazz'da Joe Ingles 19 sayı kaydetti. Jordan Clarkson 14 sayı, Rudy Gobert 12 sayı 10 ribaund ve Royce O'Neale 12 sayı ekledi.

Utah, kala 7:18 kala Clarkson'ın üçlüğüne 106-95 geride girdi. Mitchell oyunu terk etti ve Clippers kan kokusu aldı ve 10 düz sayı, Leonard ve Batum arka arkaya üçlük atarak 5:22 kala 116-95 yaptı.

George, "Altımıza ateş yaktılar. Kendi sahamızı korumamız gerekiyordu," dedi.

Editör: TE Bilisim