Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron , vatandaşları krizin ortasında ülkedeki olası elektrik kesintileri konusunda paniğe kapılmamaya çağırdı.

Macron, "Bu konuda çok fazla endişe görüyorum ama panik yapmayın! Sorumluluğu hükümet olan hükümet, her türlü durumdan çıkmak için senaryolar üretiyor" dedi. 

Ona göre, Fransızlar çaba sarf edip "enerji ayıklığı" planına bağlı kalırsa, kasvetli senaryodan kaçınılabilir.

Fransa cumhurbaşkanı, "Kışı atlatacağız" dedi.

Fransa Başbakanı Elisabeth Born Perşembe günü Fransız vatandaşlarını elektrik kesintilerini önlemek için enerji tüketimini daha da azaltmaya çağırdı.

Fransız hükümeti, Ekim ayının başlarında, ülkenin enerji tüketimini azaltmak ve Rus gazı olmadan bir kışa hazırlanmak için tasarlanan "enerji ayıklığı" planını resmen açıkladı. Bu plana göre, özel konutlar ve idari binalarda sıcaklık 19 dereceyi geçmemeli, depolarda 16 dereceye düşürülecek. Su ısıtıcıları 55 dereceye ayarlanmalıdır. Ayrıca hükümet, hava koşullarına bağlı olarak ısıtma sezonunu kısaltabilir.

Fransız makamları ayrıca geceleri - 1.00'den 6.00'a kadar - ışıklı reklamların gösterilmesine ve ısıtma veya klima açıkken mağaza kapılarının açılmasına yönelik bir yasağı onayladı. Maçlardan önce ve sonra stadyumların aydınlatılma süresi gündüz %50, akşam ise %30 azaltıldı.

Editör: Haber Merkezi