PARİS - Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Çarşamba günü Fransa'nın, İslam peygamberinin karikatürlerini sınıfına gösterdikten sonra, geçen hafta bir radikal İslamcı tarafından başı kesilen bir öğretmen tarafından öğretilen özgürlüklerden vazgeçmeyeceğine söz verdi.

Macron, Paris'in merkezindeki Sorbonne Üniversitesi'ndeki ulusal bir anma töreninde, tarih öğretmeni Samuel Paty'yi "bilgiye inanan" "Cumhuriyetin yüzü" olarak övdü.

47 yaşındaki Paty, Cuma günü radikalleşen 18 yaşındaki Çeçen asıllı bir kişi tarafından öldürüldü. O da polis tarafından vurularak öldürüldü.

Macron, "Samuel Paty ... Cumhuriyet'in, teröristleri paramparça etme, ülkemizde özgür yurttaşlardan oluşan bir topluluk gibi yaşama irademizin yüzü oldu." Dedi.

Savcı, "Soruşturma, failin öğretmenin adını, okulun adını ve adresini bildiğini, ancak onu teşhis etme imkanına sahip olmadığını gösterdi." "Bu kimlik tespiti ancak yardımla mümkün oldu." Dedi.

İki genç ergenin sonuçlarının "kesin göründüğünü" söyledi.

Yetkililer, katilin Moskova doğumlu Çeçen mülteci Abdoullakh Anzorov olduğunu belirlediler.

Macron, "Samuel Paty aptallık, derinden nefretin bir komplosunun kurbanıydı" dedi.

Attal, hükümetin Paris'in kuzeydoğusundaki Pantin banliyösündeki bir caminin altı ay süreyle kapatılması talimatını da doğruladı.

Pantin Camii, kızgın babanın mesajını sosyal medyada yayınladığı için cezalandırılıyor.

Yetkililer, Müslüman kutsal kitabının titiz bir yorumu olan Selefi yolu izleyen uzun süredir bir imamı olduğunu söylüyorlar.

Sorbonne üniversitesi avlusunda Çarşamba akşamı ulusal bir anma etkinliği düzenlenecek.

Editör: TE Bilisim