Fransız cumhurbaşkanı, "Bu durumu değiştiren çok ciddi yeni bir olay" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Perşembe günü Türkiye'yi, Ermenistan ile Azerbaycan arasında tırmanan çatışmanın odak noktası olan kendi kendini ilan eden Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ne Suriye'den cihatçılar göndermekle suçladı.

"Bu durumu değiştiren çok ciddi yeni bir gelişme ."  

Cumhurbaşkanı Brüksel Avrupa Konseyi'ne vardığında gazetecilere verdiği demeçte, "Cihatçı gruplardan Suriyeli savaşçıların Dağlık Karabağ operasyon tiyatrosuna ulaşmak için Gaziantep'ten [geçtiklerini] gösteren bilgilerimiz var." Dedi.  Reuters'in haberine göre , "Bu durumu değiştiren çok ciddi yeni bir gelişme ."  

Aynı satırlarda Elysee Sarayı, Macron ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin'in,  iki lider arasındaki telefon görüşmesinde "Türkiye tarafından Dağlık Karabağ'a Suriyeli paralı askerlerin gönderilmesi" konusundaki endişelerini paylaştıklarını belirtti . 

Azerbaycan'ın müttefiki olan Türkiye ise Dağlık Karabağ ve Ermenistan güçlerine karşı savaşmak için paralı askerler gönderdiğini inkar ediyor.

Putin, Trump ve Macron ateşkes çağrısı yaptı

Aynı Perşembe günü Putin, Macron ve ABD Başkanı Donald Trump, Dağlık Karabağ'daki temas hattında şiddet olaylarının tırmanmasını kınadı.

AGİT Minsk Grubu eşbaşkanları olan üç ülkenin liderleri, "ilgili tarafların silahlı kuvvetleri arasındaki düşmanlıkların derhal durdurulması" çağrısında bulundu. 

Editör: TE Bilisim