Kazdağları Kardeşliğinin başlattığı kampanya ya ilişki açıklama şu şekilde; 13 Ekim 2020 Salı günü, saat 11.00'de TBMM alt komisyonunda, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülmeye başlanacak. Torba yasa olarak meclise getirilen bu teklif, maden ve enerji şirketlerine yeni imtiyaz ve muafiyetler getirerek süregelen doğa tahribatını bir üst seviyeye çıkarma potansiyeli taşıyor.

 Bugün (12 Ekim Pazartesi) saat 16.50 'den itibaren, torba yasanın geri çekilmesine yönelik taleplerimizi ileteceğimiz bir twitter kampanyası başlatacağız.

Kampanyanın başlama saati 16.50 olacak. İlk tweeti Kazdağları Kardeşliği ( https://twitter.com/KazdaglarK ) hesabından atacağız, hashtagi, yanlışlıkla önceden paylaşılmaması için kampanya saatinde paylaşacağız.

Bu kampanyanın görünürlüğünü olabildiğince artırmak, teklifin geri çekilmesini sağlayabilecek basıncı oluşturabilmek adına büyük önem taşıyor. Kampanyaya katılımınız ve çevrenizi de haberdar etmeniz görünürlüğü artırabilmek için çok değerli.

1- Twitter algoritması açısından kampanyanın sağlıklı yürüyebilmesi için 16.50 - 17.00 arasında, hashtagi içeren başka hiçbir twit atılmamalıdır .

2- Bu on dakikalık sürede @KazdaglarK hesabından atılacak olan ilk twiti önce beğenelim, sonra yorumla birlikte retweet edelim. Yorumumuzda hashtagi mutlaka kullanalım.

3- Yine @KazdaglarK'nin atacağı ilk twitin altına yorum yazalım hashtagi yorumlarda da mutlaka kullanalım.

4- Saat 17.00 'de herkes kendi, özgün twitlerini atmaya başlayabilir. Unutmayalım, atacağımız twitlerde görsel kullanmak etkileşimi hızlandıracaktır. Görselleri'de bugün içinde paylaşacağız.

5- Eğer mümkünse kampanya başlamadan önce en az 5 twitimizi belirlemiş olalım.

6- Atacağımız twitlerin arasına birkaç dakika koyalım ve yine bu birkaç dakikalık sürede hashtage tıklayarak önümüze gelecek bu hashtagle atılmış twitleri retweet edelim. Unutmayalım, her retweet bir twit anlamında.

7- Tek başına hashtag kullanmayalım, twitter algoritması bunu spam olarak algılayabiliyor ve hashtagi geri plana atabiliyor. Kısa da olsa yanına yorum, emoji vs koyalım. 

Doğadan değil, maden şirketlerinden yana olan bu tasarı hepimizin desteğiyle geri çekilebilir. Şimdiden herkese çok teşekkürler."

Editör: TE Bilisim