1 Mayıs, Uluslararası İşçi Bayramı vesilesiyle çeşitli Avrupa başkentlerinde işçi sendikalarının farklı etkinlikleri gerçekleşti.

İspanya'da binlerce işçi, enflasyonun neden olduğu zararı telafi etmek için ücret artışları ve diğer önlemleri talep etmelerine rağmen, çoğunluk sendikaları tarafından işçi haklarının ilerlemesini kutlamak için çağrıda bulundu.

Bu 1 Mayıs'ta Madrid'de düzenlenen gösteride sendika liderleri, örneğin işten çıkarmaların sebepleri ve tazminatı ile ilgili olarak ve asgari ücretteki (SMI) veya yasadaki artışa rağmen, "elde edilecek çok şey olduğu" konusunda uyardılar.

Dijital platformların özerk distribütörleri maaşlı hale geliyor

Geçen Şubat ayında Hükümet, SMI'yi 14 ödemede 1.000 avroya (1.050 dolar) yükseltmek için sendikalarla anlaşmıştı ve bu, işverenlerin onayı olmadan sonuçlanan bir müzakereydi.

Fransa'da bu yoğunlaşmayı örgütleyen sendikalar, enflasyonu, ücret uçurumunu protesto etmeye ve yaşam standardını yükseltmek için mücadele etmeye çağırıyor. Buna ek olarak, iklim acil durumuna yakından dikkat edilmesini ve sosyal yardımlar talep edilmesini istiyorlar.

Fransızlar geleneksel olarak 1 Mayıs'ta gösteriler ve farklı etkinlikler düzenler, ancak son iki yılda pandemi nedeniyle daha küçük ölçekte kutladılar.

Fransa'da, işçi bayramının yeni seçilen cumhurbaşkanı Emanuel Macron'a karşı bir tür miting çığlığı olarak kullanıldığı.

Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bir hafta sonra düzenlenen 1 Mayıs gösterileri, Macron'a ikinci beş yıllık döneminde karşılaşabileceği muhalefeti göstermeyi amaçlıyor.

İtalya'da işçiler daha iyi ücret, aile gelirinin korunması ve Avrupa'da barış istemek için sokaklara döküldü.

Assisi kentindeki Plaza de San Francisco, ana İtalyan sendika merkezleri tarafından “Barış için çalışmak” sloganıyla toplanan eylemin yeriydi.

İtalyan İşçi Sendikası genel sekreterleri Pierpaolo Bombardieri'nin müdahaleleri karşısında farklı sektörlerden işçiler taleplerini sundular; İtalyan İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Luigi Sbarra; ve İtalyan Genel Çalışma Konfederasyonu Maurizio Landini.

Rusya'da da Bahar ve İşçi Bayramı, Covid-19 nedeniyle iki yıllık aranın ardından epidemiyolojik koşulların iyileştiği bölgelerde sendikalar ve partiler tarafından mitingler, konserler ve yürüyüşlerle kutlandı.

Moskova'daki tatile, ülkenin Ukrayna'daki liderliğinin eylemlerini desteklemek için Rusya Bağımsız Sendikalar Federasyonu'nun (FNPR) bir araba mitingi eşlik etti.

Almanya'da bu yılki 1 Mayıs kutlamaları, bu Pazar günü Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline ve Uluslararası İşçi Bayramı ile bağlantılı daha geleneksel sosyal konulara odaklandı.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Almanya Sendikalar Konfederasyonu'nun (DGB) Düsseldorf'ta düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Ukrayna'daki savaşın küresel bir gıda krizine neden olabileceği konusunda uyardı.

Editör: TE Bilisim