Brezilya Devlet mahkemesi amcası tarafından tecavüze uğrayan 10 yaşındaki bir kız çocuğunun kürtaj yaptırmasına izin verdi fakat doktorlar hamileliğini sonlandırmayı reddediyor.

Hamileliğinin 22. haftasında olan genç, durumu hakkında konuşmak zorunda kaldığında "derin acılar, çığlıklar ve ağlamalar" yaşıyor.

Espírito Santo Brezilya devlet mahkemesi amcalası tarafından tecavüz edildikten sonra hamile kalan 10 yaşındaki kızın gebeliğinin acilen durdurulmasını talimatı verdi.

Küçük çocuğun bir akrabası ile birlikte Sao Mateus belediyesinde bir hastaneye hamilelik semptomları ile kaldırılmasının ardından olay 8 Ağustos'ta ortaya çıktı. Hastanede ki ifadesinde amcası tarafından 6 yaşından beri defalarca tecavüze uğradığını  ve tehditlerinden korktuğu için bunca zaman sessiz kaldığını itiraf etti.

Testler, kızın 22. hafta ve 4. gebelik gününde olduğunu ortaya çıkardı. Espírito Santo Kamu Bakanlığı'nın talebine cevaben, Çocuk Mahkemesi yargıcı geçen Cuma günü " kızın hayatının korunması için en iyi fizibilite prosedürünü belirlemek için "kürtaj veya hamileliğin hemen doğumla kesilmesi" ile acil tıbbi analiz yapılmasına" karar verdi. .

Doktorlar prosedürü uygulamak istemiyor

15 Ağustos'ta mağdur, Vitória kentindeki bir hastaneye kaldırıldı, ancak sağlık personeli , "gebelik yaşının mevcut mevzuat tarafından desteklenmediğini " iddia ederek ilgili prosedürü uygulamayı reddetti .

1940 Brezilya Ceza Kanununa göre kürtaja üç durumda izin verilmektedir: tecavüzden kaynaklanan ve 22. gebelik haftasına kadar kesilebilen gebelik; hamile kadının hayatı için risk ve fetal anensefali. Ancak hakimin kararı, 2005 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ve "20-22 haftadan fazla kürtaj yapılmasına izin veren" gebeliğin kesilmesine izin veren teknik bir kurala dayanıyordu.

Kızın "derin acısı"

Ayrıca yargıç , mağdurun hamileliğe devam etmeme arzusunu dikkate aldı ve kızın iradesinin egemen olduğu sonucuna vardı. Hamilelik denildiğinde küçüğün "derin acılara girdiğini, çığlık attığını, ağladığını ve bunu her zaman reddettiğini , gebeliğe devam etmek istemediğini" yinelediğini belirtti.

Kız, kürtaj için başka bir Brezilya eyaletine nakledildi. 

Editör: TE Bilisim