Nutrients dergisinde yayınlanan bir klinik pilot araştırmaya göre , düzenli olarak az miktarda Ataulfo ​​mango alımı, açık tenli postmenopozal kadınlarda yüz kırışıklıklarını iyileştirebilir; ancak, özellikle mango alımı yüksekse cilt sağlığı üzerindeki faydalı etkiler kaybolabilir.

Mangolar, özellikle Ataulfo ​​mangoları olmak üzere cilde fayda sağlayan bileşikler sağlamak için özellikle uygun olabilir.

Beta-karoten ve diğer karotenoidlerin yanı sıra, genellikle ABD'de bulunan diğer mango çeşitlerine kıyasla genellikle daha yüksek olan fenolik ve askorbik asitler bakımından zengindirler.

Gallik asit, klorojenik asit, protokatekuik asit ve vanillik asit, Ataulfo ​​mangolarda tanımlanan başlıca fenoliklerdir.

Farelere verilen bir mango özütü, epidermal kalınlaşmanın engellenmesi ve kolajen demetlerinin artması yoluyla kırışıklık oluşumunu inhibe ederken, mango tüketiminin insan cildi üzerindeki etkileri bilinmemektedir.

Haftada 4 kez yarım bardak Ataulfo ​​mango yiyen menopoz sonrası kadınlar, 2 ay sonra derin kırışıklıklarda% 23, 4 ay sonra ise% 20 azalma gördü.

Kıdemli yazar Profesör , "Bu nedenle, 16 hafta boyunca 85 g (0.5 fincan) veya 250 g (1.5 fincan) Ataulfo ​​mango alımının postmenopozal kadınlarda kırışıklık ve eritem gelişimi ve cilt karotenoidlerindeki değişiklikler üzerindeki etkilerini değerlendirdik" dedi. California Üniversitesi Beslenme Bölümü'nden Robert Hackman , Davis ve meslektaşları.

Çalışma, Fitzpatrick cilt tipleri II veya III (bronzluktan daha kolay yanan cilt) olan 28 postmenopozal kadını içeriyordu.

Katılımcılar iki gruba ayrıldı: bir grup 16 hafta boyunca haftada 4 kez yarım fincan mango tüketirken, diğeri aynı süre boyunca bir buçuk fincan tüketti.

0, 8 ve 16. haftalarda yüz fotoğrafları çekildi ve dış göz köşelerindeki kırışıklıklar ve yanaklardaki kızarıklıklar ölçüldü. Deri karotenoid değerleri yansıma spektroskopisi ile ölçüldü.

Profesör Hackman, "Kırışıklıkları analiz etmek için kullandığımız sistem, sadece kırışıklıkları görselleştirmemize değil, kırışıklıkları ölçmemize de izin verdi" dedi.

"Bu son derece doğrudur ve kırışıklıkların görüntüsünden veya gözün görebileceğinden daha fazlasını yakalamamıza izin verdi."

Derin kırışıklık şiddeti 85 g grubunda 8 ve 16 hafta sonra başlangıç ​​ölçülerine göre önemli ölçüde azaldı.

Buna karşılık, 250 gr grubundakiler 16 hafta sonra ortalama kırışıklık şiddeti, ortalama kırışıklık uzunluğu, ince kırışıklık şiddeti ve ortaya çıkan kırışıklık şiddetinde bir artış gösterdi.

Yanaklarda kızarıklık 85 gr mango alımı ile arttı.

Davis, California Üniversitesi Beslenme Bölümü'nde doktora öğrencisi olan ilk yazar Vivien Fam , “Bu, bazı mangoların cilt sağlığına iyi gelebileceğini ancak çok fazlasının olmayabileceğini gösteriyor” dedi.

“Daha fazla mango tüketmenin kırışıklıkların şiddetini neden artıracağı belirsiz. Mangoların büyük kısmındaki yüksek miktarda şekerle ilgili olabilir. "

"Kırışıklıklardaki azalmanın arkasındaki mekanizmaları öğrenmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç var" diye ekledi.

"Karotenoidlerin ve diğer bitki besinlerinin kolajen oluşumuna yardımcı olabilecek yararlı etkilerinden kaynaklanıyor olabilir."

Editör: TE Bilisim