Manisa'da koronavirüs uyarısında bulunarak yaşlı adamın üzerine yürüyen polis açığa alındı

Koronavirüs önlemleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Alınan karar sonrası yaşlı vatandaşlarımızla dalga geçen, kötü muamelede bulunan kişilerin videosu hepimizi üzmüştü. Bu sefer de bir polis memuru 'yasak' konusunda tartıştığı yaşlı adama saygısızca davranıp, bağırarak üzerine yürüdü. Manisa'da yaşanan olaya ilişkin Manisa Valiliği Açıklama yaptı. Valiliği açıklamasında görüntülerdeki polis memurunun açığa alındığı ve hakkında soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Manisa Valiliğininden yapılan açıklamda;  22.03.2020 günü Manisa şehirlerarası otogarında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağının başladığı gün yaşanan, sosyal medya ve basına yansıyan üzücü olayla ilgili olarak, yaşlı amcamıza saygısızca davranışta bulunan personel, Valiliğimizce görevinden derhal uzaklaştırılmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Yaşanan üzücü olaydaki memurun davranışının tarafımızdan kabul edilemez olduğunun bilinmesi ve benzer davranışlar sergileyenler hakkında gerekli iş ve işlemlerin yapılacağı,

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: TE Bilisim