MOSKOVA: Bağımsız haber ajansı Tutbay'ın aktardığına göre, kimliği belirsiz kişiler Belaruslu protesto lideri Maria Kalisnikava'yı Minsk'in merkezindeki bir caddeden kaçırdı ve bir kamyonetle taşıdı.

Pazartesi sabahı meydana geldiği bildirilen olaydan bu yana Kalisnikava ile herhangi bir temas haberi gelmedi. Kaçırma haberinin kaynağı olan kadın, kendisinin de kaçırılacağından korktuğu için olayı akıllı telefonuyla filme almadığını söyledi.

38 yaşındaki Kalisnikava'nın, Tikhanovskaya'nın Avrupa Birliği üyesi komşu Litvanya'ya kaçmasının ardından protestolara liderlik eden muhalefet lideri Svetlana Tikhanovskaya'nın kilit bir müttefiki olması dikkat çekicidir. Kalisenkava aynı zamanda Beyaz Rusya'da barışçıl bir güç aktarımını müzakere etmeye çalışan Tikhanovskaya Koordinasyon Konseyi'nin bir üyesidir.

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Kalisnikava'nın kaçırıldığını söyledi ve derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu. Linkevicius Twitter'da yaptığı açıklamada, "Maria Kalisnikava'nın şehir merkezinde kaçırılması... Minsk, adına utanç verici" dedi.

Editör: TE Bilisim