Marriott International Türkiye İş Konseyi, üye tüm otellerin katılımıyla Marriott International’ın efsanevi lideri Arne Sorenson anısına geçtiğimiz hafta toplu yürüyüş, koşu ve bisiklet turları düzenlendi.

Aralarında St. Regis Istanbul, The Ritz-Carlton Istanbul, JW Marriott Istanbul Bosphorus, Sheraton Istanbul City Center, Istanbul Marriott Hotel Sisli, Sheraton Istanbul Levent, Le Meridien Istanbul Etiler ve Sheraton Bursa Hotel’in de yer aldığı oteller, bu sene Şubat ayında hayatını kaybeden Arne Sorenson’u Marriott International Körfez, Levant, Türkiye Bölgeleri Başkan Yardımcısı Şafak Güvenç’in de katılımıyla İstanbul Boğazı’nda yürüyerek andılar.

Ankara, İzmir, Bodrum da dahil olmak üzere farklı şehirlerde gerçekleşen organizasyonlara 300’den fazla ekip arkadaşıyla katılan oteller sosyal medya hesaplarından İngilizce olarak şu paylaşımda bulundular:

“25 senelik adanmış Marriott hayatı boyunca Arne’den sevdiğimiz şeylere karşı tutkulu olmayı öğrendik. Arne her zaman aktif olmayı ve yeni yerler keşfetmeyi severdi. Onun toplum, merak ve keşfe olan tutkusu bize her gün ilham vermeye devam ediyor.

#ForwardForArne #MarriottInternational #MIBusinessCouncilTurkey

Marriott International Türkiye İş Konseyi olarak 300’den fazla çalışma arkadaşımızla hafta boyu “#Arneİçinİleri” deyip, tüm Türkiye’de yürüyerek, koşarak, bisiklet sürerek ya da tekerlekli sandalyelerimiz üzerinde giderek Arne’nin hayatını ve bize bıraktığı kıymetli mirası onurlandıracağız. #ForwardForArne #MarriottInternational #MIBusinessCouncilTurkey “

Arne M. Sorenson 2012 yılından, Şubat 2021’de hayatını kaybedene kadar Marriott International, Inc.’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su olarak görev yaptı. Bu görevleri süresince dünyanın en büyük otelcilik şirketine ve seyahat alanındaki en ikonik markalardan bazılarına liderlik etti. Sorenson, bu süre zarfında kariyerini Marriott International zincirinin temel değerleri olan insanı her şeyin önünde tutmak, mükemmelin peşinden gitmek, dürüst davranmak, değişimi kucaklamak ve dünyamıza hizmet etmek üzerine inşa etti.

Arne Sorenson, samimiyeti ve açık sözlülüğüyle çevreyi ve bu alandaki sürdürülebilirliği, insan haklarını, eşitliği, bireysel farklılıkları ve dezavantajlı ya da engelli bireylerin toplumsal yaşama ve iş hayatına dahil edilmesini her zaman savundu. 2016 senesinde Starwood Hotels & Resorts Worldwide şirketinin satın alınarak Marriott International’ın dünya çapında benzersiz misafir deneyimi yaşatma becerisini hızla daha da yaygınlaştırma sürecine liderlik etti.

Bugün 133 ülkede 30 farklı marka ve 7600’den fazla otelle hizmet veren şirket, bu birleşmenin ardından turizm sektörünün en büyük sadakat programı haline gelen, 147 milyondan fazla üyeye sahip Marriott Bonvoy’u da bünyesinde bulunduruyor. 

Sorenson’un liderliğinde Marriott International Şirketi 2020’de Fortune Dergisi tarafından dünyanın en beğenilen, DiversityInc tarafından da bireysel farklılıkları kucaklayan ilk 50 şirket arasında yer alarak taktir topladı. Sorenson 2019’da Chief Executive Dergisi tarafından Yılın CEO’su seçildi; Forbes’un Amerika’nın en yenilikçi liderleri ve Barron’un Dünyanın en iyi CEO’ları listelerinde yer aldı.

Editör: TE Bilisim