Kocasını öldüren saldırıda ağır yaralanan Martine Moise, Haiti'ye 'yolunu kaybetmemesi' çağrısında bulundu.

Suikaste uğrayan Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin karısı, silahlı kişilerin çiftin Port-au-Prince'deki evine baskın yapmasından bu yana ilk kez konuştu ve kocasını öldüren saldırının "göz açıp kapayıncaya kadar" gerçekleştiğini söyledi.

Cumartesi günü resmi Twitter hesabında yayınlanan sesli mesajda Martine Moise, Haiti'yi ciddi şekilde yaralayan saldırının ardından "yolunu kaybetmemeye" çağırdı.

Martine Moise, Haiti'nin kültür ve iletişim bakanı Pradel Henriquez'in AFP haber ajansına gerçek olduğunu doğruladığı sesli mesajında ​​Creole'da “Tanrıya şükür yaşıyorum” dedi.

"Yaşıyorum ama kocam Jovenel'i kaybettim" diye ekledi.

53 yaşındaki Jovenel Moise, Haitili yetkililerin “yüksek eğitimli ve ağır silahlı bir grubun son derece koordineli bir saldırısı” olduğunu söylediği silahlı kişiler tarafından Çarşamba gününün erken saatlerinde öldürüldü .

Haiti, öldürülmesinin hemen ardından 15 günlük bir “kuşatma hali” ilan etti ve failleri adalete teslim etme sözü verdi.

Haitili yetkililer , 26 Kolombiyalı ve iki Haitili Amerikalı olmak üzere 28 kişiden oluşan silahlı bir komandonun evlerine girip çifte ateş açtığını söylüyor . Şimdiye kadar on yedi kişi tutuklandı ve en az üç şüpheli öldürüldü , ancak herhangi bir neden kamuoyuna açıklanmadı.

Martine Moise saldırıdan sonra bir Haiti hastanesine nakledildi ve daha sonra daha fazla tedavi için Miami, Florida'ya tahliye edildi.

Sesli mesajda, "Göz açıp kapayıncaya kadar, paralı askerler evime girdi ve kocamı kurşunlarla delik deşik etti...

Paralı askerlerin “yol, su, elektrik ve referandum nedeniyle ve yıl sonunda ülkede geçiş olmaması için seçimler nedeniyle” kocasını öldürmek için gönderildiğini söyledi .

Martine Moise, "Ağlıyorum, bu doğru ama ülkenin yolunu kaybetmesine izin veremeyiz" dedi. "Kanının... boş yere dökülmesine izin veremeyiz."

Editör: TE Bilisim