No Green Pass tarafından CGIL'in genel merkezine yapılan saldırıdan bir hafta sonra, üç sendika Roma'da birleşik bir anti-faşist gösteriyle karşılık veriyor. 

Organizatörler tarafından San Giovanni Meydanı'ndaki sahneden “100 binin üzerindeyiz” duyurusu yapıldı. Katılımcılar 800 vagon, on özel tren ve adalardan birkaç uçuşla İtalya'nın dört bir yanından geldiler. Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, eyleme katılanların sayısı 60 bin civarındaydı.

CGIL sekreteri Maurizio Landini , “CGIL direniyor. #maipiùfascismi" ve " hepimiz antifaşistiz " korosu tarafından karşılandı. 

Partizan bir siyasi olaydan söz edenlerin eleştirilerine karşı kendisini savunarak, "Bu, ülkemizde demokrasiyi, dolayısıyla partizanlığı değil, herkesi savunan bir gösteridir " dedi. Sendikaya yapılan saldırı aslında tüm ülkenin çalışma onuruna yapılmış bir saldırıdır” dedi. 

Ardından sahneden Landini doğrudan hükümete seslendi: "Hükümetin tüm Parlamentonun desteğiyle almasını istediğimiz bir ilk eylem var: faşizme atıfta bulunan ve şiddet eylemleri kullanan güçler dağıtılmalıdır.

Dayanışmadan somut eyleme geçmeliyiz ”. Sızma ve yeni çatışmalar riskine karşı azami alarma rağmen, genel bir dinginlik atmosferinde Piazza San Giovanni'ye birçok insan geldi: üç sendikanın birçok bayrağı ve mavi, kırmızı ve yeşil balonlar

Siyasilerin parti sembolleri ve konuşmaları organizatörler tarafından yasaklandı, 17 Ekim Pazar günü yapılan oylamalar için seçim sessizliğine saygı duyuldu. Etkinlik , kalabalığın koro halinde söylediği "Bella Ciao" nun notalarıyla sona erdi.

Editör: TE Bilisim