'ADANALILAR OLDUĞU SÜRECE TÜRKİYE OLDUĞUMUZ SÜRECE ÇANAKKALE GEÇİLMEZ'

Adana'dan Çanakkale'ye bisikletle gelen Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, Çanakkale Savaşında yer alan Adanalı hemşerileri ile anılan Adana Bayırını ziyaret etti.

Adana'dan Çanakkale'ye bisiklet ile giden Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, Çanakkale Savaşında yer alan Adanalı hemşerileri ile anılan Adana Bayırını ziyaret etti.

Kemal Yücel, Çanakkale'de Gelibolu'da Tarihi Gelibolu yarımadasında yer alan ismi ile anılan tek yer olan Adana Bayırında şehit düşen hemşerilerine vefa ziyaretinde bulundu.

Lösemi hastası çocuklara dikkat çekmek,  kök hücre ve organ bağışı konusunda toplumsal bilinci arttırmak amacı ile 'Adana’dan Çanakkale'ye Her Pedal Bir Umut Olsun, Şehitlere Saygı Bisiklet Turu' adını verdiği bisiklet turuna çıkan gazeteci Kemal Yücel, yangın bölgelerine de giderek başta yanık kremi olmak üzere çeşitli yardım malzemeleri bağışlamasının yanı sıra rotası üzerinde bulunan şehirler de kök hücre ve organ bağışı konusunda toplantılar yaparak kök hücre ve organ bağışı konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Kemal Yücel, hastane ziyaretleri de yaparak lösemi hastası çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Adana'dan Çanakkale'ye Her Pedal Bir Umut Olsun Şehitlere Saygı Bisiklet Turu finalinde, Çanakkale Savaşının yapıldığı tarihi Gelibolu yarımadasında ki şehitlikleri ve Adana Bayırı ziyareti ile ilgili değerlendirme yapan Kemal Yücel; “ Bu topraklara gelerek bize bu vatan topraklarını, bugün huzur ile yaşamamızı sağlayan başta Atatürk olmak üzere tüm azİz şehitlerimize minnet sunmak için geldim. Adana bayırında ise bu topraklara çok uzaklardan Adana'dan buralara, geri dönmeyi düşünmeden gelen memleket için vatan için istiklal ve istikbal için savaşan

hemşerilerimize ziyarette bulunmanın manevi huzuru içindeyim. Tekrar söylüyorum, Adanalılar olduğu sürece Türkiye olduğumuz sürece Çanakkale Geçilmez." dedi.

Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, "Türk askeri Çanakkale'de dünya ecdadına diz çöktürürken tarihler 1915'i gösteriyordu. 

Çanakkale Savaşında yoğun çarpışmalarda düşman güçlerine kök söktüren Adanalı'lar birbirlerini tanımak ve en az zaiyatı verebilmek için kollarına ve siperlerine mavi bir bant takmışlardı.. Adanalılar geceleri düşman siperlerine ani saldırılar düzenliyor ve geri çekiliyorlardı.. Bu savaş taktiği neticesinde olası yaralı ve ölülerini kollarındaki bantlardan tanıyor ve kendi siperlerine götürüyorlardı. Çok büyük zayiatlar veren, geceleri birileri ile savaşan ancak gündüz olduğunda hiç kimseyi göremeyen İngiliz ve Anzak güçleri büyük bir korkuya kapıldılar ve nihayetinde konu, İngiliz moral subayı olan Hıristiyan din adamına intikal etti. Moral subayı rahip konuyu dinleyince 'Eğer anlattığınız gibi ise bunlar (Adanalılar) Tanrının adamları olmalı' diyerek doğa üstü güçlerle savaştıklarını ifade etti...  O gün Çanakkale savaşlarında bir şehre verilebilecek en büyük unvan verilmişti. O günden bu yana 'Tanrının adamları' sözü günümüze "Adanalıyık Allah'ın Adamıyık" olarak geldi ve halende böyle devam etmekte..

Atalarımızın kahramanlık destanı yazdığı topraklara geri dönmeyi düşünmeden gelerek kahramanca savaşan atalarımıza, doğdukları büyüdükleri güzel Adana’mızın toprağını getirmenin manevi huzurunu yaşıyorum" dedi.

Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, ziyaret sırasında Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ'dan teslim alarak beraberinde getirdiği Adana toprağını ve şanlı Türk bayrağını bıraktı.

Editör: TE Bilisim