DEA'nın Amerika Birleşik Devletleri'nde en büyük etkiye sahip olan dokuz Meksikalı uluslararası suç örgütünün belirlediği en son raporuna göre, Meksika uyuşturucu kartelleri Amerika Birleşik Devletleri'ne yönelik uyuşturucu kaçakçılığının "en büyük tehdidi".

2020 Ulusal Uyuşturucu Tehdit Değerlendirmesi raporuna göre, DEA bu ​​kuruluşlar şunlardır: Sinaloa Cartel, CJNG, Beltrán Leyva Organization, Northeast Cartel and Los Zetas, United Warriors, Gulf Cartel, Juarez Cartel and La Línea, La Familia Michoacana ve Los Rojos . 

“Meksika sınır ötesi suç örgütleri, Amerika Birleşik Devletleri'ne yönelik en büyük uyuşturucu kaçakçılığı tehdidi; ABD uyuşturucu pazarının çoğunu kontrol ediyorlar ve çeşitli ulaşım yolları oluşturdular, gelişmiş iletişim yeteneklerine sahipler ve ABD'deki suç grupları ve çetelerle güçlü bağları var ”diyor raporda.

DEA'ya göre ve Meksika'da genişleyen en büyük iki kuruluş Sinaloa Cartel ve Jalisco Nueva Generación Cartel (CJNG). Bu iki kartel ayrıca fentanil üretimini de artırmıştır. 

Meksikalı kuruluşlar, her yıl Amerika Birleşik Devletleri'ne önemli miktarlarda fentanil, eroin, metamfetamin, kokain ve marihuana ihraç etmektedir.

Karteller ve COVID

DEA, Meksikalı suç örgütlerinin operasyonları ve yeteneklerinin "COVID-19 salgınından önemli ölçüde etkilenmediğini" belirtiyor.

Sinaloa Karteli ve CJNG, salgını Amerika Birleşik Devletleri'ne düzenli sevkiyatları durdurarak metamfetamin fiyatlarını yapay olarak şişirmek için kullandı.

Raporda, yaşadıkları ilk zorluklardan bazılarının salgının başlangıcında kimyasal öncüleri elde etmek olduğunu, ancak "COVID-19'un hükümet kısıtlamalarıyla ilgili önemli etkileri" olmadığını söylüyor. 

DEA'ya göre salgından etkilenen şey, suç örgütlerinin mali durumu, toplu para nakliyesi, yasadışı para komisyoncuları tarafından gerçekleştirilen işlemler, Asya MLO'nun (özellikle Çin para ağlarının aklanması) temelli kara para aklama operasyonları ve ticaretti.

RAPOR İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.dea.gov/sites/default/files/2021-02/DIR-008-21%202020%20National%20Drug%20Threat%20Assessment_WEB.pdf

Editör: TE Bilisim