Çıkan çatışmada hayatını kaybedenlerden dördü polis memuru, geri kalan sekizi ise suç çetesine mensup.

Meksika'daki El Salto Polis Karakolu bu Perşembe günü, üniformalı adamlar ve sözde tetikçiler arasında çıkan tartışmada en az 12 kişinin hayatını kaybettiğini, olayın San Lorenzo mahallesindeki bir çiftliğe özgürlüğünden yoksun bırakılan kişilerin kelepçeli bir şekilde girerken meydana geldiğini bildirdi.

Eyalet savcısı Luis Joaquín Méndez Ruiz'e göre, vatandaş şikayeti "tam olarak burada ilk çiftlikte, diğer insanlara giren insanlarla birlikte birkaç kamyonun gözlemlendiğinden, denekler üzerinde uzun silahlar gözlendiğinden, görünüşe göre özgürlüğünden yoksun bırakıldığından bahseder."

Belediye Polisi saat 22:00 (yerel saat) civarında belirtilen adrese gitti ve varışta içeri girmelerine izin verildi; ancak daha sonra dört Polis Karakolu üyesinin ölümüne neden olan kurşunlarla saldırıya uğradılar.

Olay karşısında, Meksika Ordusu, Ulusal Muhafızlar ve Savcılık gibi Jalisco metropol bölgesindeki çeşitli belediyelerden daha fazla destek polis memuru geldi. Bu, evin etrafında bir güvenlik çiti oluşturmayı ve silahlı sivilleri yakalamayı veya vurmayı mümkün kıldı.

"Ayrıca vefat eden 4 kişimiz daha var. Cesetlerin konumu ve gözlemlenen bazı işaretler ve bazı araçlar nedeniyle olası sebepler olduğuna inanıyoruz” dedi.

Bir saat süren silahlı saldırıda bir kadın ve bir erkek, çiti geçerek kaçmaya çalışırken mermilerin isabet etmesi sonucu yaralandı.

Ayrıca operasyonda sekiz tutuklunun olduğu, ancak ikisinin tıbbi bakım sırasında ateş mermilerinin yol açtığı hayati tehlikeleri nedeniyle öldüğü bildirildi.

Savcı Méndez Ruiz, özgürlüğünden yoksun bırakılan iki kişinin serbest bırakıldıklarını basına açıklamış; ve yaralılar Cruz Verde'den gelen sağlık görevlileri tarafından tedavi edildi.

Editör: TE Bilisim