Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri’nde, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’le bir araya gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce;

Memleket Partisi Genel Başkan Muharrem İnce, MYK Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Çağlayan, Hatay İl Başkanı Hasan Hüseyin Ata, Adana İl Başkanı Celal Güven, Yüreğir İlçe Başkanı Sait Doğan, Çukurova İlçe Başkanı Murat Aravi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti.

Genel Başkan Muharrem İnce, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’e nazik evsahipliğinden dolayı teşekkür etti. Hatay Dörtyol’daki proğramının ardından, ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde 5 Ocak TV’ye konuk olan Başkan İnce; gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Gündeme dair açıklamalarda da bulunan İnce; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na ceza verilip, siyasi yasak getirilmesine tepki gösterdi. Kaftancıoğlu’nun bunu hak etmediğini savundu.

Adana’nın 1980’lerden günümüze çok gerilediğine dikkat çeken Başkan İnce; “1980’lerde Yeşilçam Filmlerinin çoğunda Adanalı ağalar, fabrikatörler, sanayiciler vardı. Pamuk tüccarları vardı. Bize o dönemde öğretmenlerimiz; Türkiye’nin kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olduğunu söylerdi. İstanbul, Ankara, İzmir’den sonra 4.büyük kent olarak da Adana’yı gösterirlerdi.

Bunlar şimdi yok… Bursa, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana’yı geride bıraktı. Yılda 3 ürün alabilecek bereketli toprakların başkentidir Adana… Nasıl olurda 40 yılda bu kadar geriye gider? 1980 ile 2022 Adana’sını kıyaslayamazsınız. Zaman Adana’nın aleyhine işlemiş. Ben bir suçlama yapmıyorum. Bir tesbitte bulunuyorum. Adanalılar’ın siyasetçilerini, yöneticilerini sorgulaması lazım” dedi.

Adanalılar’a selamlarını gönderen Memleket Partisi Genel Başkanı İnce; “Türkiye’nin bereketli topraklarındayız. Bu yoksulluğu hak etmeyen insanlarız. Ülkemizin en bereketli topraklarından tüm Adanalılar’a refah ve bolluk diliyorum, selamlarımı gönderiyorum” diye konuştu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de konuşmasında; Memleket Partisi Genel Başkanı Sayın Muharrem İnce’yi ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Ülkenin gündeminin öncelikle ekonomi olduğunu, işsizliğin basın sektöründe de büyük bir sorun haline geldiğini, maliyet artışlarının aksine gelirlerin azaldığını ve basın çalışanlarının çok zor şartlar altında görev yaptığını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim