SAİT DOĞAN VE EKİBİ MEMLEKET’İ BIRAKTI

Memleket Partisi’nde sular durulmuyor. Önceki gün Yüreğir İlçe Başkanı Sıdıka Uçuk’un yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve 400 kadar üyenin istifa ettiği Memleket Partisi Adana Teşkilatı’nda bu kez Yüreğir İlçe Kurucu Başkanı, Kurultay Delegesi ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Doğan ve ekibi de istifa ettiğini duyurdu.

Kentte bir kafede bir araya gelerek yaptıkları basın açıklaması ile e-devlet üzerinden yaptıkları istifalarını duyuran Sait Doğan ve ekibine Yüreğir İlçe Başkanı Sıdıka Uçuk da katılarak destek verdi.

sait doğan istifa2

“İNTİKAM DUYGULARIYLA SİYASET YAPIYOR”

Memleket Hareketiyle partileşme sürecine başlandığını hatırlatan Doğan, o günden bu güne gelindiğinde değişen bir şeyin olmadığına tanıklık ettiğini belirterek, bu şartlarda büyüyemeyeceklerini gördüğünü itiraf etti. Kendisiyle birlikte arkadaşlarının yanı sıra önceki gün de Yüreğir İlçe Başkanı ve yönetiminin istifa ettiğine vurgu yapan Doğan, “Bugün ben ve 12 asil, 5 yedek il yönetim kurulu arkadaşımın yanı sıra 10 kurultay delegesi arkadaşımız e-devlet üzerinden istifa etmiştir. Burada iki konuya değinmek istiyorum. 18 Mayıs 2021 yılında büyük umutlarla gittiğimiz Memleket Partisi’nde umduğumuzu göremedik. Memleket Partisi Genel Başkanı sayın Muharrem İnce Bey, intikam duygularıyla bugüne kadar siyaset yapmıştır. Yaklaşık iki yıldır alanlarda çalışmalar yapıyoruz ama bir türlü partimizin büyümesiyle alakalı hiçbir politika üretememişlerdir. Ben ve arkadaşlarım bunu gördükten sonra istifa kararı aldık” şeklinde konuşarak, kendisiyle yol yürüyen arkadaşlarına teşekkür etti.

“CHP DÜŞMANLIĞI OLUŞTURMAYA KALKTILAR”

Memleket Partisi’nin, artık birilerinin siyasi ikbal yeri olduğunu iddia eden Sait Doğan, “Sürekli Cumhuriyet Halk Partisi’nden intikam alacağım duygularıyla siyaset yaptılar ve onun dışında bir siyaset üretmediler. O açıdan biz bunları defaten kendilerine bildirmemize rağmen aynı yolda devam ettiler. Biz, bireysel siyasetten uzak durup halka dokunacağımız, siyaset üretmemiz gerekirken geldiğimiz nokta bu arkadaşlarımız sürekli işi kişiselleştirdiler. Bir CHP düşmanlığı oluşturmaya kalktılar. Bu sığ ve dar siyasetten hoşnut olmadık” diyerek, bu sebeple partiden ayrıldıklarını söyledi.

“HAZİNE YARDIMININ PEŞİNE DÜŞTÜ”

Siyasi yaşamında ileriye dönük projelerinden de bahseden Sait Doğan, yüzde 51 oy alarak iktidar olmak isteyen bir genel başkanın bugün ‘yüzde 3’ler alıp hazineden yardım alayım’ derdine düştüğünü iddia etti. Bu şartlarda Memleket Partisi’nde kalmalarının doğru olmadığını deklara eden Sait Doğan, “Önümüzdeki süreci arkadaşlarımızla istişare ederek değerlendireceğiz. Zaten, önümüzdeki günler ne getirir bakacağız. Tabii ki siyasete devam edeceğiz” şeklinde sözlerini tamamlarken, genel merkezden de ‘istifadan vazgeçin’ şeklinde geri dönüşlerin olduğuna dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi