Alman lüks otomobil üreticisi Daimler Perşembe günü yaptığı açıklamada, on yılın sonuna kadar elektrikli Mercedes-Benz araçlarına tam geçiş için 40 milyar avro (47 milyar dolar) yatırım yapacağını söyledi.

Firma bir sunumda "Mercedes-Benz bu on yıl içinde tamamen elektrikli olmaya hazır olacak" dedi, ancak "koşulların izin verdiği yerlerde" uyarısını ekledi.

Otomobil üreticisi, 2025 yılına kadar tüm modellerin elektrikli versiyonuna sahip olacak iddialı bir strateji ve bu tarihten itibaren tüm yeni otomobil platformlarının sadece elektrikli olacağını taahhüt etti.

Daimler, elektrikli araçlara geçişi sağlamak için sekiz pil üretim tesisi açmayı planladığını ve gelecekteki araçların yüzde 90'ından fazlasında ortak bir pil platformu kullanmayı planladığını söyledi.

Daimler CEO'su Ola Kallenius yaptığı açıklamada, "EV değişimi hız kazanıyor - özellikle Mercedes-Benz'in ait olduğu lüks segmentte."

"Bu dönüşümdeki ana görevimiz, müşterileri zorlayıcı ürünlerle geçiş yapmaya ikna etmektir" diye ekledi.

Şirket, tek bir şarjla 1.000 km'den (620 mil) fazla gerçek bir sürüş menzili sağlama hedefiyle tüm alanlarda verimliliği artırmayı hedeflediğini söyledi.

Artan sayıda otomobil üreticisi, elektrikli araçlara geçme planlarını açıkladı ve bu da içten yanmalı motorun günlerinin sayılı olmasını sağladı.

AB geçen hafta, yüzyılın ortasına kadar karbon nötrlüğüne ulaşma hedefine ulaşmak için 2035 yılına kadar yeni benzinli ve dizel araçların yasaklanmasını istediğinin sinyallerini verdi.

Editör: TE Bilisim