"GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ RUHSATLARINI ALARAK BAROMUZA GÜÇ KATTILAR"

Mersin Barosundan yapılan açıklamada; "Stajyer Avukatlarmız Şilan Kesgin ve Merve Gökçe Günar bugün yemin edip avukatlık ruhsatını alarak savunma mesleğinin yeni neferleri oldu. Hak ve hukuk mücadelesi için ilk adımı atan stajyer avukatlarımızın ruhsatını Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz imzalayarak takdim etti."

Baroda gerçekleştirilen törene yönetim kurulu, avukatlar ve ailelerin katılımıyla gerçekleşti töreninde meslektaşlarına tavsiyelerde bulunan Baro Başkanı AV. Bilgin Yeşilboğaz,  “Avukatlık mücadele mesleğidir, bir yaşam biçimidir. Hiç durmadan her hukuksuz olaya müdahale etmek zorunda olduğunuzu bilmeniz gerekiyor. Son yıllarda ülkemizde maalesef savunmanın olmadığı bir yargılama düzeni isteniyor. Bunu Av. Tahir Elçi duruşmasında da yaşadık. Savunmayı hiçe sayan bir sistem var. Bunu asla kabul etmedik, etmeyeceğiz.

Savunmasız yargı meşru olmaz. Savunmayı hiçe sayanlara karşı hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Avukat cübbesinin düğmeleri yoktur. Kimseye hesap vermezler, biat etmezler. Sorumlu oldukları kişiler sadece halktır. Bu mücadelede pusulanızın vicdanınız ve hukuk kuralları olduğunu bilmelisiniz.

Bu düsturla mücadele ederseniz, mesleğinizden daha çok keyif alırsınız ve başarılı olursunuz. Başarılı bir meslek hayatı diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim