Mersin Büyükşehir Belediyesi, 25 Mayıs’ta yeniden başlattığı sosyal mesafeli konserlerini 4 noktada sürdürüyor. Konserlerin gerçekleştiği noktalardan birisi olan ‘Atatürk Parkı’nda yıllar sonra yeniden müzik sesleri yükseliyor. Büyükşehir, sosyal mesafeli konserleri Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri düzenli olarak sürdürmeyi planlıyor.

Yapılan etkinlikten memnun kalan vatandaşlar, “80’li yıllarda Mersin’e gelirdik, o zamanlar Atatürk Parkı bayağı şendi. Ondan sonra kaybolup gitti. Bu bir-iki senedir tekrar canlandı” ifadelerine yer verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin düzenlediği sosyal mesafeli konserler, 25 Mayıs’ta yeniden başladı. Konserlerin gerçekleştiği 4 noktadan birisi olan ‘Atatürk Parkı’ yıllar sonra yeniden eski canlılığına kavuştu. Vatandaşlar söylenen şarkılara büyük bir keyifle eşlik etti.

“Bu güzel parkımızda yıllar sonra ilk defa müzik yapılıyor”

Büyükşehir, akustik konserlerini Marina Akustik Park’tan başlatarak Kültür Park’taki Deniz Müzesi karşısına taşıdı. Konserlerin diğer duraklarından birisi Tarsus Kültür Park olurken, bir başka nokta ise Atatürk Parkı oldu. Atatürk Parkı’nda ilk günkü konserde Grup Nankatsu, Poyraz ve xband ile Kırık Sazlar Topluluğu sahne aldı. İkinci gün ise Funky, Hanende ve Yarına Yakın dinleyicilerle buluştu.

Tarsus Kültür Park’taki konserlerde ise 1 Haziran’da Özgür Cavunt ve Hayrettin Dürüst sahne alırken, 2 Haziran’da da Civan Gür ve Mehmet Akif Ersoy şarkılara ses verdi.

Atatürk Parkı’nda sahne alan müzisyenlerden Engin Demir, “Yıllar sonra Atatürk Parkı’ndayız. Bu güzel parkımızda yıllar sonra ilk defa müzik yapılıyor. Burayı biz gençlere kazandırdığı için öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ndeki bütün arkadaşlarımıza, ağabeylerimize, ablalarımıza hepsine tek tek teşekkür ediyoruz” dedi.

“Böyle etkinliklerin olması Mersin’e yakışır”

15 yıldır Mersin’de yaşadığını belirten dinleyicilerden Tuncay Demiray ise bu tarz etkinliklerin çoğalmasını istediklerini vurgulayarak, “Böyle etkinliklerin olması Mersin’e yakışır. Uzun zamandır hiç böyle bir şey görmemiştik. Belki de olmuştur da ben hatırlamıyorum. Devamlı buradayım. Geliyorum, geziyorum. Bir denizimiz var. Böyle sanatsal şeylerin olmasını daha çok istiyoruz. Bütün hizmetlerinden dolayı Vahap Başkanımızı tebrik ediyorum. Takdire şayan bir insan” diye konuştu.

“Atatürk Parkı bu bir-iki senedir tekrar canlandı”

Yapılan etkinlikle ilgili değerlendirme yapan bir vatandaş da, “Biz böyle konserler olsun istiyoruz. Bu pandemi sürecinden normalleşme sürecine geçtik, böyle etkinlikler bekliyoruz. Başkanımızdan daha güzel, halkımıza açık etkinlikler yapmasını istiyoruz” diye konuşurken, bir başka vatandaş ise “80’li yıllarda Mersin’e gelirdik, o zamanlar Atatürk Parkı bayağı şendi. Ondan sonra kaybolup gitti. Bu bir-iki senedir tekrar canlandı” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim