Mersin Eğitim Sen Şube Yürütme Kurulu 1 Mayıs ile ilgili yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Şube Yürütme Kurulu yaptığı açıklamada; "Selam olsun işçilere! Selam olsun emekçilere! Selam olsun dünyanın dört bir tarafında direnenlere! Selam olsun hukuksuz KHK’lerle işi-aşı elinden alınanlara! Selam olsun “İstanbul Sözleşmesi yaşaır” şiarıyla direnen kadınlara! 1977 1 Mayıs’ında Taksim’de hayatını kaybedenlerin yoluna selam olsun.  Dayanışma ve haksızlıklara karşı mücadele günümüz kutlu olsun" dedi. 

Eğitim Sen Mersin Şube Yürütme Kurulu açıklamanın devamında;

Emeklerimizin sömürülmediği bir dünya özlemiyle ve umuduyla güne başladık. Emekçiler, köylüler, işçiler, öğretmenler, öğrenciler… bu ülkenin umududur. Biz umudu büyütmek için buradayız.

Bataklıkları yeşerteceğiz, gücümüz var, isyanımız var, direncimiz sonsuz.

Bizi her geçen gün biraz daha yoksullaştırmaya çalışıyorlar, her gün üstümüze biraz daha toprak atmaya uğraşıyorlar. Söküp atacağız neoliberalistlerin üstümüze yapışmış ellerini! Köleleştirmenin, ötekileştirmenin tam karşısında durup direneceğiz. Kapitalist dünyadan yeni bir dünya yaratmak mümkündür.

Yaşanan pandemi dönemiyle birlikte yine kaybettirilmek istenilen biz olduk, yine fakirleşen biz, yine yalnızlaşan biz. İşlerimizden çıkarıldık, çocuklarımızın eğitim hakkı ellerinden alındı. Akıttığımız terin karşılığını almak için vakit susma vakti değil. Vakit gücümüzü, örgütlülüğümüzü ortaya koyma vakti. Haklarımız için sonsuzluğa gidenlerimize sözümüz var; iş cinayetlerinde hayatını kaybedenlere, aşı sırasında önceliği olmadığı için hayatını kaybeden 48 eğitim emekçisine, en önemlisi de sahada çalışan ve hayatını kaybeden bu ülkenin onurlu sağlık emekçilerine minnet borcumuz var. 

Aydınlık, eşit ve güzel bir dünya özlemiyle çıktığımız yolda ezilen değil söz sahibi olmaya kararlıyız.

Birlik, mücadele ve dayanışma ile beraber güzel günler gelecektir. Biz bu ülkede demokrasi harcını hep birlikte karacağız. Zılgıtlarımız, halaylarımız çınlatacak dünyayı özgürlük için bedel ödeyenlerimizin anısına. Umut artık fakirin ekmeği olmayacak!

Dayanışmanın, mücadelenin, direnişin,  iyiliğin, birliğin ve güzelliğin günü kutlu olsun.

Emeğimizin günü kutlu olsun. 

Temel insan hakları ve özgürlükleri doğrultusunda, anadilinde, cins ayrımcı olmayan, eşit, demokratik, laik, bilimsel, parasız, kamusal nitelikli eğitim için umut, birlik, mücadele ve dayanışma ile daha nice 1 Mayıs’ları karşılayacağız!

Bayramımız kutlu olsun.

ŞUBE YÜRÜTME KURULU  

Editör: TE Bilisim