Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,  SMA Tip 1 ölümcül kas hastası olan Yağmur Deniz bebek için Mersin Valiliği izni ile başlatılan yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 3,5 aylıkken SMA Tip 1 tanısı konulan ve şu an 23 aylık olan Yağmur Deniz’in yurt dışında tedavi olabilmesi için ailesi tarafından Mersin Valiliği izniyle başlatılan yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu. 

“Daha önce başardık tekrar başarabiliriz”

Yağmur Deniz’in tedavisi için başlatılan yardım kampanyasının daha geniş kitlelere ulaşması için Fatih Alkar’ın sunduğu Gündemin Nabzı programına telefon bağlantısı ile katılan ve vatandaşları kampanyaya destek vermeye davet eden Başkan Özyiğit, “Yağmur Deniz ve bu hastalıkla mücadele eden tüm insanlarımıza acil şifalar, güç ve kuvvet diliyorum.  Gerçekten çok zor, özellikle anne babaların işi çok zor. Maddi nedenlerle çaresiz kalmak hiçbir sosyal devlette olmaması gereken bir şey. Tabi bunu önceden tespit etmenin yolları var, Yenişehir Belediyesi olarak Hacettepe Üniversitesi ile birlikte buna yönelik çalışmalar da yürütüyoruz. Yağmur Deniz gibi çocuklarımıza yardım elimizi uzatabilir ve destek olabilirsek sonrakiler için kurumlar olarak tedbir almamız gerekir diye düşünüyorum.  Herkesin başına gelebilecek bir durum. Tedavi bedelinin çok yüksek olması nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumunun SMA Tip 1 ölümcül kas hastalığının çözümüne yönelik bütün tedavileri uygulamaktan imtina ettiğini görüyoruz. Yani burada el birliği yapabiliriz. 22 milyon gibi bir rakam ki bunu Mersinli bir çocuğumuzda başardık.  Dolayısıyla yenisini de yapabiliriz.  İrili ufaklı rakamları gözetmeksizin bu kampanyaya destek sağlarsak, bu hastalığın tedavisinde çözüme neden olacağını biliyoruz. Bunun için bütün vatandaşlarımızı kampanyaya destek veremeye davet ediyorum.  Yenişehir Belediyesi olarak gerekli çabayı göstereceğiz” dedi.

Vatandaşlar, Yağmur Deniz için başlatılan yardım kampanyasına Mersin Valiliği izniyle baba Mehmet Tok adına açılan TR60 0004 6002 8088 8000 1416 18 numaralı hesap üzerinden destek verebilecek.  Ayrıca Yağmur Deniz’in babası Mehmet Tok’a 0535 340 54 68 telefon numarasıyla ulaşarak yardımda bulunulabilecek.

Editör: TE Bilisim