MESKİ Genel Müdürlüğü, “Afet Tatbikat Yılı” olarak ilan edilen 2022 yılında 4 ayrı “Yangın ve Yangından Korunma Eğitimi ve Tatbikatları” gerçekleştirdi. Çalışanlara; yangına ilk müdahale, yangın söndürücülerin kullanımı, hangi cins yangın söndürücünün hangi sınıf yangında kullanılacağı konularında teorik ve pratik bilgiler uygulamalı olarak anlatıldı.

MESKİ PERSONELİ, YANGIN TATBİKATI VE EĞİTİMLERİNE KATILDI (1)

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından “Afet Tatbikat Yılı” olarak ilan edilen 2022 yılında, çalışanlara yönelik 4 ayrı yangından korunma eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirildi.

MESKİ, sivil savunma konusunda çalışanlarını bilinçlendirmeye devam ediyor

MESKİ İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü Sivil Savunma Amirliği, “Sivil Savunma Faaliyetlerinin Etkinliğinin Artırılması” ile “Yangından Korunma Ekipmanlarının Kontrollerinin Yapılması” faaliyeti doğrultusunda; sivil savunma konusunda çalışanları bilinçlendirmek amacıyla yapılan tatbikat sayısını artırıyor.

MESKİ’nin 4 farklı yerleşkede düzenlediği “Yangın ve Yangından Korunma Eğitimi ve Tatbikatları”na toplam 229 personel katıldı. Tatbikatların ilki Mezitli Şube Şefliği Yerleşkesi’nde, ikincisi Makine İkmal ve Tesisler Dairesi Başkanlığı Yeni Yerleşkede (Heliport), üçüncüsü Doğu İşletmeler Dairesi Başkanlığı Tarsus D1 Depo Yerleşkesi’nde, dördüncüsü ise Teknik Hizmet Birimleri Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Tatbikatta; yangına ilk müdahalenin yapılması, yangın söndürücülerin kullanılması, yangın anında yapılması gerekenler, hangi cins yangın söndürücünün hangi sınıf yangında kullanılacağı gibi hayati konularda teorik ve pratik bilgiler verildi.

Editör: Haber Merkezi