MESKİ, GÜLEK MAHALLESİ İÇMESUYU ÇALIŞMASINA DEVAM EDİYOR

GÜLEK MAHALLESİ SAKİNLERİ YETERLİ İÇMESUYUNA KAVUŞUYOR

Vatandaşların altyapı ihtiyaçlarına kalıcı çözümler getiren MESKİ Genel Müdürlüğü, Tarsus ilçesi Gülek Mahallesi’nde başladığı içmesuyu çalışmalarına devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla içmesuyu problemine son verilecek, vatandaşlar yeterli suya kavuşacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Tarsus ilçesi Gülek Mahallesi’nde 100 metreküp hacimli biriktirme deposu, içmesuyu terfi istasyonu ve terfi hattı yapım işine devam ediyor.

Gülek Mahallesi’nin yetersiz içmesuyu sorununa son veriliyor

Bölgede yaşanan heyelan dolayısıyla zarar gören Boğazpınar Mahallesi’nde yer alan hatları yeniden döşeme çalışmalarına başlayan MESKİ, Karasu kaptajından Gülek Mahallesi’ne içmesuyu iletimini gerçekleştiriyor. MESKİ’nin yatırım tutarı 4 milyon 32 bin lira olan yapım işi kapsamında içmesuyu hattı döşemesi, 100 metreküp su deposu, terfi merkezi, terfi merkezi rehabilitasyonu ile enerji nakil hattı yapılacak. Bu sayede mahallelerin içmesuyu sorununa son verilecek, vatandaşlar yeterli içmesuyuna kavuşacak.

Ayrıca, MESKİ Genel Müdürlüğü, yatırım tutarı 4 milyon 221 lira olan Tarsus ilçesi Gülek Mahallesi Aspava drenaj galerisi içmesuyu terfi hattı yapım işinin de sözleşmesini tamamlayarak, çalışmalara başladı. Söz konusu projenin tamamlanmasıyla, Aspava yaylasında yaz aylarında artan nüfusa yeterli içmesuyu verilerek, kayıp-kaçak oranında da düşüş yaşanması planlanıyor. Yapılan bu proje ile hem kayıp-kaçağın önüne geçilecek hem de artan nüfusun su ihtiyacı karşılanacak.

Editör: TE Bilisim