Mezitli Belediyesi'nin vatandaşlar toprakla buluştuğu Tece mahallesinde hayata geçirdiği hobi bahçesinin açılışı 5 Haziran Çevre Gününde yapıldı. Mezitli’de sekiz, Tece mahallesinde ise kurulan ikinci hobi bahçesinin açılışına yoğun ilgi gösterildi. Emekli vatandaşların toprakla buluşmasının heyecanını yaşadığı Hobi Bahçesinin açılışına katılan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, başkan yardımcıları ve birim müdürleri toprağa domates, patlıcan ve biber fidesi dikti.

“BU KADAR KATLİAM VARKEN ÇEVRE GÜNÜNÜ KUTLAMAK GERÇEKÇİ DEĞİL”

Çevrenin korunması için duyarlılık oluşturabilmek adına açılışı 5 Haziran Çevre gününde gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Tarhan, son yıllarda yaşanan çevre katliamlarına dikkat çekti. Çevre günü kutlamalarını bu katliamlar nedeniyle sağlıklı bir biçimde yaşamadıklarına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Yanı başımızda Nükleer Enerji Santralinin ne getirdiğini, neleri götürdüğünü hesaplamamız gerekiyor. Kaz dağlarında altın arayışı yapanların, İkizdere’de yaşatılanlar ortadayken, Marmara’da deniz salyası çevre konusunda ne büyük sıkıntı yaşadığımızın resmi gibi. Son yıllarda Mezitli’de yaşanan orman katliamları, balık çiftlikleri, kuruyan göller, GDO’lu ürünler ve Kanal İstanbul gibi katliamlar olurken çevre haftası kutlamak çok da gerçekçi değil” dedi.

“MEZİTLİ’NİN YEŞİL BİR KENT OLMASI İÇİN TÜM ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK”

Çevrenin korunması amacıyla Mezitli’yi hobi bahçeleri, jakaranda koruluklarıyla donattıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Özellikle Mezitli Kent Planı hazırlanırken Mezitli’de sanayi sitesinin yerinin değişmesi dışında bir tek tüten bacanın olduğu sanayi alanı olmasın istedik. Bu hassasiyetle planımız hazırlandı. Mezitli’yi insanların dinlendiği turizm kenti tarım kenti olsun diye çalışıyoruz. Yeşil alanları imara açtırmamak için direniyoruz. Ama yarınlarda buna sahip çıkacak olanlar o çevrede yaşayanlardır. Biz bu imarlı alanlarda belediyemize para kazandırabilirdik. Ama yapmadık. Halkımız için yeşil doğaya dönüştürdük. Bu Sosyal Demokrat Belediyeciliğin hizmet anlayışı diyoruz” diye konuştu.

“STRES VE ŞEHRİN GÜRÜLTÜSÜNDEN UZAKTA ADETA TOPRAKLA BÜTÜNLEŞİYOR”

Kentte hobi bahçesi anlayışının çok yeni olduğunu, buna karşın yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Başkan Tarhan, "Biz insanımızı daha çok şehrin karmaşasından ve stresinden uzaklaştırarak toprakla uğraşmalarını istiyoruz. Önceliği hasta ve ileri yaşta olan vatandaşlarımıza veriyoruz. Buradaki amacımız, domates, biber, patlıcan, salatalık ve fasulye gibi birçok ürünü yetiştirme fırsatı bulan vatandaşlarımızın doğa ile iç içe bir yaşam sürdürmesidir. Burası çok huzurlu bir yer. İnsanlar bitkilerle uğraşmanın yanı sıra kendi yetiştirdiği ürünleri de tüketme fırsatı buluyor. Stres ve şehrin gürültüsünden uzakta adeta toprakla bütünleşiyor. Proje, yoğun ilgi görüp, talep de artınca yeni Hobi Bahçeleri oluşturmaya devam ediyoruz" dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ BURADA TOPRAKLA BULUŞUYOR”

Hobi bahçelerinin kendi arasında farklı bir anlayışı olduğuna da belirten Başkan Tarhan, "Yaptığımız bahçelerde, vatandaşlarımız bir aile gibi oldular. Kendi aralarında Hobi Bahçesi komşulukları kurdular. Birbirleriyle dayanışma içerisindeler ve hatta kısır günleri gibi çeşitli etkinlikler yapıp bizleri de davet ediyorlar. Bu da bizleri mutlu ediyor. İnsanlar kendi balkonlarında ve bahçelerinde toprakla uğraşmayı çok seviyorlar. Bunu göz önünde bulundurduk. Çok fazla toprağa uzak kalmadığımızı düşünsek de aslında farkına varmadan topraktan uzaklaşıyoruz. Hobi Bahçesi projesi de aslında çok önemli bir proje. Vatandaşlarımız burada toprakla buluşuyor. Biz kendilerine elektrik, su başta olmak üzere her türlü imkânı ücretsiz sağlıyoruz. İnsanlarımız mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz" diye konuştu.

“MUTLU MEZİTLİ’NİN MİMARI NEŞET TARHAN, YEŞİL MEZİTLİ’NİN DE MİMARI”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de yaptığı konuşmada Başkan Tarhan’ın Mezitli’de gerçekleştirdiği dönüşüme dikkat çekti. Mezitli’de yaşanan gelişmenin etkisini dışarda da görmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Antmen, “Mutlu Mezitli’nin mimarı Başkanımız Neşet Tarhan’a bundan sonra Yeşil Mezitli’nin de mimarı diyebiliriz. Tüm Türkiye’de siyasi iktidar uygulamaları ile çevreyi katlederken, CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde başkanlarımız doğaya yeşile büyük önem veriyorlar. Mutlu Mezitli, bu çevre katliamına karşı direniyor. Hobi Bahçelerimizde küçük tarımsal üretimler yanında çevreye karşı büyük duyarlılık oluşmasında çok önemli bir görev üstleniyor. Bu değerli alanlar imara açılarak çok önemli paralar kazanılabilirdi. Ama başkanımız buna izin vermeyerek büyük bir olay başardı. Şimdi yüzlerce dönümlük büyük alan yeşil olarak kalacak. Başkanımıza bu duyarlı çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim